Srpski sion

Б р . 15.

капа". а дп је ,намен>рн једтшетву у нери п слози међу браћом нашом на југу". Колдко дознаје „К. К." ,,„Вм1кап" гагдпјеуа вуојош ЈјцћауЈјп 1ат. ерЈвкораС". Излажеше „Ва1кава" наговестио је већ пре тога н еарајевски лист „В.обЈИЗсће Во«1", са програмом и тежњом „да уравна пут приближвњу источне цркве зацадпој и да отклони све сметње које прече то иутближење ". Тај би лист нмао излазити под уреднпштвом Дра Брешћенског, умировљеног свенауч. професора. Но ми би рекли, да такав програм и така тежња није алат за поравнавање иутева. Тежња извесне господе бпла бп блпжа хришћанској истини те и успеху, да је нрограм листу уравнавање пута нриближењу западне (римске) цркве цркви источној православној и отклањање свију сметња, које ирече то приближење. Н1с ВћоЛик Мс 8а11а ! (Интеркон#есијонални конгрес). Као што јављају, покренуто је пптање, да се сазове интерконфесијонални конгрес у Паризу, нриликом нредстојеће изложбе иаришке у г 1890. (| Емшшјан Баи&) игуман мапастира Ваванице (Врдник) иреминуо је 31 матра о. г. у 48 годинн свога живота. Сарањен је 1. априла. Дахка му земља! Од уредништва. Г. К. Ч. у С. Неко рече дга одрече, а вн се доцкан сетисте. Да је у своје време, кад је и требало бити, ради саме стварн бн одмах уврстили Ноздр авље! _ Прилози на фонд „Сн, Саве". Уредништву овога листа стигли су п ови Прилозп „фонду св. Саве". Бр. 16. Од г. Софронија Јаконпћа из Дероње, као нрилог скуиљен од народа приликом школске свечаностп о св. Савп. — — — — 8 ф. 50 н. ТТа 13. бр. „Срп. Спона" — 1188 ф. 49 и. Свега 1196 ф. 99 н. Новци су преданн управи срп. нар. цркв. фондова. ОГЛАСИ.

Ас1 бр. К 1Р9/202 ех 1806. 32 3 — 3 Е ДИКТ. У бракоразводној парници Зорке Пирошки

|)(>ђ. ЈеФтпћ из Лединаца иротив суируга јој Јована Пирошког из Ирига, комеје садање меето пребивања пепознато, овим се позива речени супруг Јован, да у року од 6 мссецп, рачунајући од дана првог уврштења едикта овог у овоме листу, потиисаној конзисторији или еам лично предстане или месго пребивања свога садањег пријави, јер ће, се у противном случају иротив њега иодигнута бракоразводпа парница и без њега свршити. Из седнице архид. конзисторије, држане у Карловци 11. (23) марта 1896. Архидијецезалиа коизисторија. Број Ек. 53 1896. 34 2—3 СТЕЧА Ј Овим се расписује стечај на парохију I. разреда у Водотечу, протопрезвитерата вилићкога. Интеркалар излази овог мјесеца. Вок пријављивању до 9. (21.) маја о. г. Из сједнице Епарх Консисторије држане у Плашком, 14. (26.) Марта 1896. М и х а и л о Епископ. Број Ек. 78. 33 3 — 3 С Т Е Ч А Ј. Овим се раеписује стечај на иарохију у Сењу, протопрезвитерата вилићкога Интеркалара нема. Вок пријављивању до 9. (21.) Маја 1896. Из сједнице Епарх. Консисторије држане у Плашком, 14. (26.) марта 1896. М и х а и л о Епиекоп. Аа бр. К 109/203 ех 1896. 31 3—3 Е Д И К Т. У бракоразводној иариици Је®те Миловановића пз Митровице против супруге му Катарине Миловановић рођ. Нохасутор, којој је сада место пребивања непозпато. овим се нозива еупруга Катарина, да у року од 6 месеци потнисаној конзиеторији или сама лично иредстане или место свога садањег пребивања пријави, јер ће се у противном случају против ње подигнута брако разводна парница и без ње окончати. Из седнице архид. конзисторије, држане у Карловци 11. (23.) марта 1896. Архидиј ецезална конзисто риј а.

Претплата, огласи, стечајеви и рекламације шаљу се Администрацији а остали рукописи уредништву „Српског Сиона" у Карловце. За огласе, објаве и стечајеве и.таћа се 6 иовч. од једног реда ситиих слова, а за жиг сваки пут по 30 иовч. —• Неплаћенп писма се пе примају. — Рукописи се не враћају. „Српски Сион" излази сваке недеље на целом табаку. Цоиа му је; За Аустро-Угарску, Восну и Херцеговииу на годииу 4 фор., на по годиие 2 фор., а иа четврт годиие 1 фор. За стране земље : на годииу 5, фор. Из Србије прима претплату књижара В. Валожића у Београду. Ноједшш бројеви стају 10 иовч. Штампа: Срцске Манастирске Штампарије у Ср. Карловцима