Srpski sion

Стр. 68.

„СРПСКИ СИОН."

В р. -е

рака, форелни, ајвара, тунфиша, Вће1п1ас118, конзервираног бифтека и паприкаша, фришких маслина, малага грожђа и Рппсезббадема, кандираног воћа у великом избору. Доброг руског теја и разна енглеског тејброда. Француске чоколаде и особито финих Салон-бонбона. Панчевачког пива у флашама, Маггеп и кбп1§8 — Баварског „8ра1;еп" пива у флашама. Разна десерт-вина: Ма1а§а Вћеггу, СћађИб МасМга, Ме<1ос, ВогДеанх, Еасптае СћикМ, Уо1пау, Токајског, Мећ-

ГгапептИсћ, ШсгзМпег, бела талер-вина, СТарог и гарантирано чистог: ЕгшеПекег у бутељама по . . . 50 нов. МадуагМег „ ., г . . . 55 „ Ке82ше1уег-Т18с11тует у флашама но 58 „ Виг &11П (1ег црно вино у бутељама но 60 „ Сунђера, разна ТоПеП сапуна, глицерина, викса за паркетне, ВегпзЈеШаскфарбе у разним нијансама, за патосе, лака енглеског у сортама и т. д. 18-2 9—10 Послуга брза и тачна, цена јефтина.

Љ* х&р. «ф. ^ ^ ф* хр.

ЛУКА К. АЛЕКСИЈЕБИЋ, подузимач и одправљач евих срп. прав. црквених утвари у НОВОМЕ САДУ. Препоручује своје прво подузимање као: сваковрсних светлих и црних одежда, литнја, црквених барјака, школских и свијух задружниг застава и барјака, неба, дверских и трапезних застирача, стихара, путира, рипида, крстова, чирака, кандила кадионида, петохлебница, ћивота, венчаница, полијелеја, плаштаница, као свију икона За преч. г г. евештенике доњи и горњи хаљина. дејака, шешира, ћелепуша, појасева Поставља нове дрпорезне иконостасе са и без икона, прима нове иконостасе да позлаћује, а већ поетојеће као и иконе очисти и обиови, по умереној цени и најсолиднијом послугом. За готово, на почек и на одплату. На захтевање шаље обавештаје и различите мустре, а код већих послова на позив поднаша сваковрсне мустре, робу, цртеже и предрачуне на углед и иабор лично, о своме трошку, без да је дотичии позиватељ обвезан трговину учинити.

и § џ т

ЛИВНИЦА ЗВОНА И МЕТА ЛА| АНТОНА НОВОТНИЈА У ТЕМИШВАРУ, ФАБРИЦИ | ирепоручује се — оа гаранцијом на више година — за израду ј нових звона и за преливање пукиутих звона у свакој вели- ј чини, као и за целокупно хармонично удешено звоњење, про- ј виђено са круном од кованох 1 гвожђа, тако удешеном, да се | звона по вољи и лако могу кретати, ако би ее наједном ме- ; сту излупало, чиме се звона сачувау да не пукну. ; Особито препоручујем од менеј изнађена и много пута ; одликована ј Р&1Г* патентирана са отвореним одушкама провиђена звона, ; која имају дуготрајнији, снажнији и дубљи звук, нсго звона по старој системи ; прављена, тако, да се овако једно патентирано звоно од 200 килограма изједначује ; са звуком других по старој сиетеми ливених звона од 260 килограма. ј Даље препоручујем козе за звона од кованог гвожђа, у тороњу слободно стојеће; ј звона или шоље за сатове од метала; прављене старих звона оа крунама од кованога ; гвож^а. — Звона у тежини од 300 килогр. на ниже има увек готовпх на стоваришту. ј 28 21 — 27 Илустровани ценовници и прорачуни трошкч бесплатно и Франко.

„Српоки Сион" излази оваке недеље на целом табаку, Цена му је: За Аустро-Угарску, Босну и Херцеговшу на годину 4 фор., на по године 2 фор., а на четврт године 1 фор. За стране земље : на годину 5 фор. Из Србије прима претплату књижара В. Валожића у Веограду. Поједини бројеви стају 10 новч.

Штамна; Српсее Мзнаетирске Штампарије у Ср. Карловцима.