Srpski sion

С тр . 164

Б Р . 10

се на јавној дражби беочински лпњак састојећи се из С1гса 250 кат. јутара. Условља могу се у манастирској мисарни у Беочину сазнати.

Пишманлук 200 Фор. У Мап.. Беочину 28 Фебр. (12Марта) 1897. год. Унрава Манастира Беочина.

ДРУГИ ОГЛАСИ. •Ф. лк. ф. Лл Цл ф. ф. хја хк

ЈЕ7КА К. АЛЕКСИЈЕБИЋ подузимач и одправљач евих ерп. прав. црквених утвари У НОВОМЕ САДУ. Препоручује своје прво подузпмаве као: сваковрснпх светлпх и црних одежда, литија, црквеиих барјака, школс-кпх п свијух задружних застава ц барјака, неба, дверских п трапезних застпрача, стихара, путпра, риппда, крстова, чпрака, кандила, кадпоница, петохлебница, ћивота, венчаница, полијелеја, плаштаница, као и свпју иксна. За преч г г. свештенике доњи и горњи хаљина, дејака, шешира, ћелепуша, појасева Ноставља нове дрворезне иконостасе са и без иконп, прима нове иконостлсе да позлпћује, а већ постојеће као и иконе очиети и обнови, по умереној цени и најсолиднијом послугом. За готово, на почек и на одплату. На захтевање шаље обавештаје и разлнчнте мустре, а код већих послова на позив поднаша сваковрсне мустре, робу, цртеже и предрачуне на углед и избор лично, о своме трошку, без да је дотични позиватељ обвезан трговину учинити.

'јШ' ШШ №

ЗВОНОЛИВНИЦА И ФАБРИКЛ ГВОЗДЕНИХ КОЗА 3 А. ЗВОНА АНТОНА НОВОТНИЈА У ТЕМИШВАРУ, ФАБРИЦИ реиоручује ее — са гаранцијом на више година — за израду ових звона и за преливање нукнутих звона у свакој велиини, као и за целокупно хармонично удешено звоњење, нроиђено са круном од кованог гвожђа, тако удешеном, да се вона ио вољи и лако могу кретати, ако би се наједном мету излупало, чиме се звона сачувају да не пукну. Особито препоручујем од мене изнађена и много пута одликована

патентирана са отвореним одушкама прови^ена звона, која имају дуготрајнији, снажнији и дубљи звук, него звона но старој системи прављена, тако, да се овако једно патентирано звоно од 200 килограма изједначује са звуком других по старој системи ливених звона од 260 килограма. Даље препоручујем козе за звона од кованог гвожђа, у тороњу слободно стојеће; звона или шоље за оатове од метала; прављеае старик звона са крунама од кованога гвож^а. — Звона у тежини од 300 килогр. на ниже има увек готовт^х на стоварпшту. 28 24—27 Илустровани ценовници и прорачуни трошка бесплатно и Франко. На миленарској земаљсној изложби у Будимпешти 1896. награђена са великом миленарском медаљом.

V

Претплата, огласи, стечајеви и рекламације шаљу се Администрацији а остали рукописи уредништву „Српског Сиона" у Карловце. За огласе, објавеи стечајеве илаћа се 6 иовч. од једног реда ситаих слова. а за жиг сваки пут по 30 новч. —• Неплаћена писма се пе примају. — Рукописи се не враћају. „Српски Сион" излази сваке недеље на целом табаку. Цеиа му је: За Аустро-Угарску, Босиу и Херцеговипу на годину 4 фор., на по године 2 фор., а на четврт годнне 1 фор. За стране земље : на годину 5 фор. Из Србије прима претплату књпжарл В. Валожпћа у Београду. Појединп бројеви сгају 10 новч Штампа: Српске Манастирске Штампарије у Ср. Карловцима.