Srpski sion

С тр . 196.

„СРПСКИ СИОН."

Б р . 12.

Парохијску сесију иочеће уживати изабрани парох тек почетком економске године 1897/8., звање своје пак има наступити одмах иза потврде избора епархијском влашћу. Молбенице ваља путем иретпостављених власти иоднети потписаној конзисторији до краја месеца марта 1897. ио старом календару. Епархијска конзисторија Темишварска. ■ А(Ј С. 0. 1768. 651. ех 1897. 1 -3 34 С Т Е Ч А Ј. Овим се расиисује стечај ради попуњења места вежбеника (практиканта) код књиговодства срн. нар. цркв. Фондова и заклада у Карловцима са платом од годи-

шњих 500 Фор. а. вр. и иостављањем у нривременом својству. Срби, који желе получити ово место, нека поднесу своје ваљано инструјисане молбенице срп. прав. нар. цркв. саборском одбору најдаље до 14 (26.) априла 1897., имајући сваки парочито исказати, да је са успехом свршио трговачку школу. Првенство сем тога ће имати, који су неко време били у служби код којег Финансијског завода. У Карловцима 19. (31.) марта 1897. Г е о р г иј е Патријарх.

ДРУГИ ОГЛАСИ.

ЗВ0Н0ЛИВНИЦА И ФШШ ГВОЗДЕНИХ КОЗА 3/к ЗВОНА АНТОНА НОВОТНИЈА У ТЕМИШВАРУ, ФАБРИЦИ нрепоручује се ■— са гаранцијом на више година — за израду нових звона и за иреливање пукнутих звона у свакој величини, као и за целокупно хармонично удешено звоњење, провиђено са круном од кованог гвожђа, тако удешеном, да се звона по вољи и лако могу кретати, ако би се наједном месту излупало, чиме се звона сачувају да не пукну. Особито препоручујем од мене изнађенаимного пута одликована патентирана са отвореним одушкама прови^ена звона, која имају дуготрајнији, снажнији и дубљи звук, нсго звона по старој системи прављена, тако, да се овако једно патентирано звоно од 200 килограма изједначује са звуком других по старој системи ливених звона од 260 килограма. Даље препоручујем козе за звона од кованог гвожђа, у тороњу слободно стојеће; звона или шоље за сатове од метала; прављен.е старих звона оа крунама од кованога гвож^а. — Звона у тежини од 300 килогр. на ниже има увек готових на стоваришту. 28 25—27 Илустроваии ценовници и прорачуни трошка бесплатно и Франко. На миленарској земаљсној изложби у Будимпешти 1896. награђена са великом миленарском медаљом.

Претплата, огласи, стечајеви и рекламације шаљу се Администрацији а остали рукописи уредништву „Орпског Сиона" у Карловце. За огласе, објаве и стечајеве илаћа се 6 новч. од једног реда ситиих слова. а за жиг сваки иут по 30 новч. —- Неплаћена писма се не примају. — Рукописи се не враћају.

,,Српски Сион" излази сваке недеље на целом табаку. Цена му је: За Аустро-Угарску, Восну и Херцеговину на годину 4 фор., на по године 2 фор., а на четврт године 1 фор. З а стране земље : на годину 5 фор. Из Србије прима претплату књижара В. Валожића у Веограду. Поједини бројеви стају 10 новч

Штампа: Српске Манастирске Штампарије у Ср. Карловцима