Srpski sion

(Ј ТР. 764.

.СРПСКИ СИОН".

БР 4?.

ДРУГИ ОГЛАСИ

\лллм<им«).лл/ >> БАРЈАЦИ >; > ^ леног дамаста ^ < У БОЈАМА У < ЈЕфТИНО "

ЛИТИЈЕ,

од солидног Француског сви-

%

'УУУУУУУУУУУГ

ХРИШЋАНСК0-П03ЛАТАРСКИ АТЕЉЕ ЗА СРПСКУ ЦРКВЕНУ ПРАВОСЛАВНУ УМЕТНОСТ Дунавска улица НОБИ САД, Дунавска улица 4 КОД „ЗЛАТНОГ КРСТА"

< <

ОДЕЖДЕ >; од солидног, у ЈАКОГ ТРАЈНОГ, ^ Француског У ЛамОас-Овоката * СВЕ БОЈЕ > ЈЕФТИНО ^

Купивши већу партију француских броката за одежде, и свилених дамаста за црквене барјаке, у пријатнож сан положају, да послужим по јефтпну цену с леппм одеждама, литијама и барјацима. Молим славне црквене општпне, којима су потребне одежде, барјаци, лптије, да што пре купе исте код мене, докле траје стовариште. Даље препоручује своје сопствене израде као Фабрика и етручњак за сваковрене дркв. поелове и дркв. утвари. Поставља нове дрворезме иконостасе, Христове гробове, тронове са и без икона, а прима да позлаћује старе и већ постојеће као и да очисти и обнови иконе. Имам на стоваришту црквених утвари, рипида, кандила, путира, петохл>ебница, чирака, кадионица, ћивота, венчаница, ручних крстова, за дркву полијелеја од шлиФована кристали, као и од бронзе и гвожђа са позлатом. Затим: литија, школских и свих задружних застава, сваковрсних светлих и црних одежда, барјака, неба, двсрских и трапезних застирача, стихара, за преч. г. г. свештенике плавих и црвених појасева, икона на плеху (целиваче) и на платну, плаштаница, целивача на плеху (каширано) по 1 Фор. ио нов., оквира за целиваче иконе, све уз солидну послугу и стручњачку цену. На захтевање шаљем мустре с предрачуном за веће црквене послове. Примам старе путире на позлату, као и рипиде и друге црквене утвари. — Због тескобног простора у мојој радњи имам на продају готове троновс Матере Божије и владичанске, те их ирепоручујем слав. општинама, које их требају, а дајем их по најумеренију цену и на отплатуУ својој радњц искључио сам обичај путујућег препродавца и то само с тога, што сам рад цошт. муштерију са '20°/ 0 јефтиније посдужити него што би ма на ком другом меету поелужена била, "ЗДВ 5—8 Шаљем муотре ка зазгтев. С доштован-ем ЛУЈГ ТАУШ. »9«мвФимтвмм«м§9М1««|вмввеом»*п«ввв«вв

ЗВОНОЛИВНИЦА И ФАБРИКА ГВОЗДЕНИХ КОЗА ЗА ЗВОНА АНТОНА Н0В0ТНИЈА У ТЕМИШВАРУ, ФАБРИЦИ ирепоручује се — са гаранцијом на више година — за израду нових звона и за преливање пукнутих звона у свакој величини, као и за целокунно хармонично удешено звоњење, провиђено са круном од кованог гвожђа, тако удешеном, да се звона по вољи и лако могу кретати, ако би се наједном месту излупало, чиме се звона еачувају да не нукну. Особито иреноручујем од мене изнађена и много пута одликована |®!Г* патентирана са отвореним одушкама прови|ена звона, која имају дуготрајнији, спажнији и дубљи звук, него звона но старој системи правл.епа, тако да се овако једно патентирано звоно од 200 килограма изједначује са звуком других по старој системи ливених звона од 260 килограма. Даље нрепоручујем козе за звона од ковапог гвожђа, у тороњу слободно стојеће; звона или шоље за оатове од метала; прављеве старих звона са крунама од кованога гвожђа. — Звона у тежини од 300 килогр. на ниже има увек готовпх на стоваришту. 52 Илустровани ценовници и прорачуни трошка бесплатно и франко. На миленарској зема/вској изложби у Будишпешти 1896. награђена са великом миленарском медаљом.

Штамиа: Српске Манастирсхе Штампарије у Ср. Карловцима,