Srpski sion

(*тр 778.

„СРПСКИ сион.«

Б р . 47

Д Р А Ж Б А. 1-1 Управа манастира Беочина издаваће дана 1. (14) декембра о. г. у 2 ч. п. п. на јавној дражби свој риболов, што је на Дунаву дуж манастирске салашке земље, на једну или више година. Примају се и писмене понуде. Жаобина 100 круна. Манастир Беочин.

ДРУГИ ОГЛАСИ

К. бр. 2619. ех 1902. 168 2-8 0 Т Е Ч А Ј. На место бележника епархијских власти бачких са дужностима и беривима прописаним привременим уређењем епархпја од 29 маја 1871. године. Молитељи имају поднети путем конзисторије бачке енархијској скупштини бачкој најдаље до 2, (15.) децембра 1902. г. молбенице своје, обложене сведоџбама о богословским наукама пЈможе бити и другим Факултетским наукама и о досадањем службовању своме. У Новом Саду 12. (25.) новембра 1902. Председништво. епархијских влаети бачких.

цовоаововововово в ововововововововв Г МИТА ТОМИЋ "§ в 1МР"* златар Србин у Новоме Саду "ф® в в ћурчијска улица бр. 3. код оаборне цркве преко пута в који сам свој рад ислекао у ирвим фа- § брикама Иешти, Бечу и т. д., прима* на § оправку, чишћење и позлату, као и по- • сребрење § | СВЕ ЦРКВЕНЕ УТВАРИ ^ | 8 као и филиграм израде за прављеље но- в в вих кандила, и т. д. • Умољавам све српске православне цр- в о квене општине, манастирске управе, као в о и п. публику, да би ми као младом Србину " о што више поверење поклонили. о За свој посао јамчпм. 8 С поштовањем » о 170 1-6 Мита Томић. • ввововововововово в ововововововововв

и 9 О

кхк*)тк*кккккхк*х*хX хкккххкхкххкккхкк

X X X X X X

БЕСПЛАТНО!

Шаљем свој Илустровани Ценовник од свих могућих Црквених Утвари за Српске православне Цркве, као: Одежда, Барјака, Неба, Рипида, Кандила, Полелеја и Целиваћих Икона и свих спадајућих предмета Црквених Утвари. Моју искључиво Хришћанску нозлатарску радионицу сопствену, препоручујем за израђивање свих могући Црквени пос.1ова, као: Нови Иконостаса, Тронова, Христови П Гробова, Певница, Столова и оправке старих послова. 5 Све горе поменуто добија ее еамо код мене уз незамишљено јефтину цену. ГГ Зато умољавам да моју радњу у еопетвеној вашој кориети не обилазите. 2 Многобројна признања и сведоџбе, као и моја од 20 година постојећа радња, јамче 2 за солидну и поштену израду. 2 С одличним поштовањем ^ ^ ^ хришЂанско-позлатарска радионица и стовариште свију срп. прав. цркв. утвари у НОВИ САД Дунавска улкца код „Златног Крста" број 15.

X и х X X X X X X X X X X X X X

ххххххххххххххххххххххххххххххххххххх „Српски Сион" излази сваке неделе на целом табаку. Цена му је: За Аустро-Угарску, Босну н Хор цеговину на годнну 8 круна, на но годнне 4 круне, а на четврт годинв 2 круне. За стране зеиље : на годину 10 круна. Ив Србије нрида нретплату књижара В. Валожића у Београду. Поједини бројеви 20 фплира Претплата, огласи, стечајеви и рекламације шаљу се Администраццји а остали рукописи уредништву „брпског Сиона" у Карловце. 3а огласе, објаве и стечајеве нлаћа се 12 филира од једног реда ситии; слова. — Ненлаћена писва се не примају. —Рукониси се не враћају. Издање и шгампа: Српоке Манаотироке. Штампарија у Ср. Кардовцима. 1902. 632