Srpski sion

О. р . 160.

.СРПСКЖ свон*

Бе. 5.

ДРУГИ ОГЛАСИ

«4 I

МИЖАИЛО БЛАШКОВИЋ дипдомисани сликар у Оуботици (Бачка), БгАб и!га 66. вгаш. Одликован о вггттте златних медалија и почасних д-игхлоЈла, Израђује сваковрсне наруџбине у сликарско-игивописној модерској струци и разних иозлаћнвања. Иарађује икопостасе, резидбе, позлату и уметничке иконе ва иконостас. Бојадише (молује) цркве изнутра по стилу. Мерморише са гипс мермсром (Ч1псо). Кречи торњеве и цркве с поља са смесом, коју киша снрати не може. Иозлаћује тороаеке крстове са правим златом, без да скелу употребљује. Пзрађује планове, пртеже и увеличава их. — Сликарске декоративне и златарске послове израдио је досада осим рим. катол. цркви и 10 српских православних цркава, од којих ће да спомене само: Ст Кањшкн, Суботиди, Ђали и у Турији, а тако ието унутарње украшавање и малање врата и про8ора у новом двору Његове Свет ети српског п?тријарха у Карловцима. — 0 досадашњим радовима својим раеполаже еа нзјиовољнијим сведоџбама и препорукама од високих лицч и првосвештеника, која стоје у свако доба сваком на расположењу. — На вахтев шаље планове и прорачуне о сваковрсним црквеним декоративним пословима. Располаже са свима ириборима за радове у висини. Све горње радове обавља по најумеренијој цени. — Од потребитих иркв. општина прима наруџбине и на одплату у оброцима на више година. — Иконе 8а иконостасе па платну уметнички израђене: 240 ст. високе 1Ј0 ст широке од 160 — 240 круна, 180 ст. в. 120 ст. ш. од 100-160 круна, 88 ст. в. 55 ст. ш. од-116 круна. — Сиромаганијим опттинама "20°/ 0 попуста даје. 8 3-23 Адреса : В1а8кОУ1С8 Ва10И МШа1у, Вгаћадка. Егдб и!ха 66. 82.

I # I I I | I I I I I I I I I I I г г«

®р

®т®

»13:

ЗВ0Н0ЛИВНИЦЛ И ФШИКА ГВОЗДЕНИХ КОЗА ЗА ЗВОНА АНТОНА Н0В0ТНИЈА 13- ТЕМИШВЛР^ 1 , ирепоручује се — оа гаранцијом на више гсдина — за израду аових звона и за преливање пукнутих звона у свакој величини, као и за целокупно хармонично удешено звоњење, провиђено са круном од кованог гвонфа, тако удешеном, да се звона по вољи и лако могу кретати, ако би се на једном месту излупало, чиме се звона сачувају да не пукну. Особито препоручујем од мене изнађена и много пута одликована патентирана са отвореним одушкама прови|ена звона, ""Ж која су у горњем делу — као виолина — са отвором у виду Фигуре 2 провиђенаи зато имају дуготрајнији, снажнији н дубљи звук, него звона по старој системн прављена, тако да се овако једно патентирано звоно од 32? килограма изједначује са звуком других по старој системи ливених звона од 408 килограма. Даље препоручујем козе за звона од кованог гвожђа, у тороњу слободно стојеће ; звона или шоље за оатове од метала; нрављеве отарих звона оа крунама од кованога гвож|а. — Звона у тежини од 300 килогр. на, ниже има увек готовпх на стоваригату. 5—25 ех 1903. Илустровани ценовници и прорачуни трошка бесплатно и Франко. На миленарској земаљској ивложби у Будимпешти 1896. награђена са великом миленарском медаљом.

„Орпоки Снон" излази сваких 15 дана на 2 цела табака. Цена му је: За Аустро-Угарску, Босну и Хер ^еговкну на годину 8 круна, на по године 4 круне, а на четврт године 2 круне. З а стране земље : на годину 10 круна. ГГоједини бројеви 20 филира. Претплата, огласи, отечајеви и рекламације у року од 15 дана шаљу се Админиотраццји а остали рукониси уредништву „Орпско1 Сиона" у Карловцв. За огласе, објаве и стзчајеве плаћа се 10 Јилира од једног реда ситних слова. — Неплаћена писма се н« цримају. — Рукопнси се не вваћају.

Издање и шкиша: Српокв М&наотирвкв Штампарије у Ср. Карловцима. 263. 1903