Srpski sion

С тр . 608. СРПСКИ К. 486 /430. из 1903. 83 1—3 С Т Е Ч А Ј. Расписује се стечај на обудовљену парохију I. плаћевног разреда у Ђали. Компетенти имају ирописно инструисане молбе нодпети вадлежним путем овој конзисторији до 17/30. новембра о. г. Епарх. конзисторија у Темишвару 23. септембра (6. окт.) 1903. Председништво. Бр. Е. К, 609. ех 1903. 84 1—2 С Т Е Ч А Ј. Расиисује се овим стечај на парохије 1.) I. илаћевног разреда у Врувну, протопрезвитерата личког; 2.) II. плаћевног разреда у Дабру , протопрезвитерата вилићког, 3.) I. плаћ. разреда у Плочи протопрезвитерата личког; 4.) III. плаћевног разреда у Старом свлу, протопрезв. костајничког. СИОИ _ В Р . Ј/9. Рок компетовања оставља се до 28. новембра (10. децембра) 1903. Из сједнице Епарх. конзисторије држане у Плашком, 25. септемора 1903. Предсједништво. Ас1 бр. К. 680./589. ех 1903. 90 1 — 2 Е Д И К Т. На бракоразводну молбу СоФије Јордачевпћ рођ. Антоновић из Земуна иротив несталог јој супруга Стевана Јордачевића, овим се речени Стеван позива, да у року од 6 месеци од данас рачунајући, овој конзисторији или сам, лично предстане или место свога садањег боравигпта пријави, јер ако то не учини, ова ће се бракоразводна парница без њега продужити и свршити. Из седнице архид. конзисторије, држане у Карловцима 1. (14.) октобра 1903. Архидијецеаална конзиеторија.

ДРУГИ 0ГЛАСИ

звонојшвнвд н фшнка ГВОЗДЕНИХ . КОВА ЗА ЗВОНА АНТ0НА Н0В0ТННЈА

препоручује се — оа гаранцн^ом на више година —за израду нових звона и за преливање пукнутих звона у свакој величини, као и за целокупно хармонично удешено звоњење, провиђено са круном од кованог гвожђа, тако удешеном, да се звона по вољи и лако могу кретати, ако би се на једном месту излупало, чиме се звона сачувају да не пукну. Особито препоручујем од мене изнађена и много пута одликована патентирана са отвореним одушкама прови^ена звона, која су у горњем делу — као виолина — са отвором у виду Фигуре 2 провиђенаи зато имају дуготрајнији, снажнији и дубљи звук, него звона ио старој системи прављена, тако да се овако једно патентирано звоно од 327 килограма изједначује са звуком других по старој системи ливеиих звона од 408 килограма. Даље препоручујем козе за звона од кованог гвожђа, у тороњу слободно стојеће ; звона или шоље за сатове од метала; нрављеве старих звона са крунама од кованога ГВОЖ ^а. — Звона у тежини од 300 килогр. на ниже има увек готових на стоваришту. 19—25 ех 1903. Илустровани ценовници и прорачуни трошка беоплатно и Франко, На миленарској зеиа /кској изложби у Будимпешти Е896. награђена са великом иилекарскок медаљом.

„ Српски Сион" излази сваких 15 дана на 2 цела тазака. Цеда ®у је: За Аустро-Угарску, Босну в Херцеговкну на годину 8 круна, на ио године 4 круне, а на четврт годинв 2 круне. За стране зежље : на годину 10 круна. Поједвни бројеви 20 филира. Претплата, огласи, стечајеви и рекламације у року од 15 дана шаљу се АдминиотрацЕЈЕ а остали рукониси уредништву м Српског Оиона" у Карловце. Зи огласе. објаве и схечајеве идаћа се 10 фнлира од једног реДа ситних слова. — Ненлаћена диежа се не прикају. —-Рукоднси се не враћају. И^дање в шж«јки &: Српске Манаоткрвкв Штампарије у Ср. Карловцима. 640. 1903