Srpski sion

С ТР. 672.

СРПСКИ сион

Вр . ћ.

Аа бр. П. Г. 104,/вап. ех 1903. 97 1 — 1 С Т Е Ч А Ј. На место оспособљеног књиго- и рачуновође код Фондова и заклада срп. иравослав. велике гимназије карловачке, овим се стечај до 15. дедембра по нов. кал. 1903. расписује, до кога рока имају компетенти своје, са нужним исправама и сведоџбама о своме оспособљењу и досадањем стручном службовању инструјираие молбенице иотписаном Патронату ноднети. Са тим местом скопчана је годишња плата од 1600 круна и станарина од 400 К. Примећује се, да ће изабрани књиговођа за једну годину дана у привременом својству своје звање обављати. Из седнице Патроната срп. велике гимназије карловачке, држане у Карловцима 31. октобра (13. новембра) 1903. год. Горгије с. р. Патријарх.

К. 486/430. из 1903. 83 3—3 С Т Е Ч А Ј. Расписује се стечај на обудовљену парохију I. плаћевног разреда у Ђали. Компетенти имају проиисно инструисане молбе поднети надлежнпм путем овој конзисторији до 17/30. повембра о. г. Епарх. конзисторија у Темигпвару 23. сеп тембра (6. окт.) 1903. Председништво. СТЕВА ПИСАРЕВИЋ 99 1-1" САМО СВЕШТНИЧКОГ ОДЕЛА КРОЈАЧ Дунавска ул. 20. НОВИ САД Дунавска ул. 20. Ступањем у свезу са првим иноземским фабрикама, који само појасеве израђује, јављам својим погптопа ним муштеријама до повољног знања, да се у мојој радњи могу од чисте свиле појасеви у свима потребним бојата добити, и то по таку цену, по коју није у стању давати ни један трговац, а наиме: 13 цм, ширина К 5.20 п. за везивање 5 цм. ширина Н 2.40 п. и то од врло доброг нвалитета. Тако исто израђујем за г.г. свештенике одело по иајјумеренијој цени и на свако задовољство, да ии ни један конкурент није у стању конкурисати. 8Н Г* Муст ре на углед шаљем бесплат но (Ггапсо)

ДРУГИ ОГЛАСИ

ЗВ0Н0ШШЦЦ И ФШШ ГВОЗДЕНИХ КОЗА ЗА ЗВОНА АНТОНА НОВОТНИЈА

».^.ГБ^хххххх

преноручуЈе се — оа гаранццЈОМ на више година — за израду нових звона и за преливање цукнутих звона у свакој величшни, као и за целокупно хармонично удешено звоњење, провиђено са круном од коеаног гвожђа, тако удешеном, да се звона но вољи и лако могу кретати, ако би се на једном месту излунало, чиме се звона сачувају да не пукну. Особито препоручујем од мене изнађена и миого нута одликовапа патентирана са отвореним одушкама прови|ена звона, која су у горњем делу — као виолина — са отвором у виду Фигуре 2 провиђенаи зато имају дуготрајнији, снажнији и дубљи звук, него звона по старој системи прављена, тако да се овако једно патеитирано звоно од 327 килограма изједначује са звуком других по старој системи ливених звона од 408 килограма. Даље нрепоручујем козе за звона од кованог гвожђа, у тороњу слободно стојеће ; звона или шоље за оахове од метала; нрављеве старих звона оа крунама од кованога ГВ0ж |а. — Звона у тежини од 300 килогр. на ниже има увек готових на стоваришту. 21—25 ех 1903. Илустровани ценовннци и прорачуни трошка бесплатно и Франко. На ииленарској земадсној изложби у Будиипешти 1896. награђена са великом и илвнарском медаљом.

„Орпски Оион" излази сваких 15 дана на 2 цела табака. Цена му је: За Аустро-Угарску, Восну и Хер^еговину на годину 8 круна, на по године 4 круне, а на четврт године 2 круне. З а стране зеиље: на годину 10 круна. Поједини бројеви 20 фидира. Претплата, огласг, отечајеви и рекламације у року од 15 дана шаљу се Администрацији а остали рукониси уредништву ,,Српског Сиона" у Карловце. 3 1 огласе, објаве и стечајеве нлаћа се 10 {тлира од једног реда еитних слова. — Ненлаћена писма се не нримају. — Рукописи се не враћају.

Иадање и шт^мпа: Српвве Манаотжрскв Штампарије у Ср. Карловцима. 681. 1903