Srpski sion

СИОИ

К. 65./210 ех 1904. 10, 1—2 С Т Е Ч А Ј. На иарохију VI разреда у Опатовцу-Сотипу раеписује се стечај до укључиво 15. анрила по нов. о. г., до кога рока имају компетенти своје проиисно инструјиране модбенице овој конзисторији надлежним путем поднети. Из седнице архидијецезалне конзисторије држане у Карловцима 26. Фебруара (10. марта 1904. године. Георгије с. р. Патријарх К. 64./218. ех 1904. 9. 1—2 Е Д И К Т. На бракоразводну молбу Стевана Тинтора из Стејановаца против супруге му Милке, сада непозната боравишта, овим се речена Милка нозива, да у року од шест месеци, од дана првог

уврштења едикта овог рачунајући, овој конзисторији или сама лично предстане, пли место садањег свога пребивања иријави. У нротивном случају ће се ова бракоразводна иарница и без ње окончати. Из седнице архидијецезалне конзисторије, држане у Карловцима 26. Фебруара (10. марта) 1904. године. Председништво. К. 735. 118 1903 /36. из 1904. 8, 1 — 3 С Т Е Ч А Ј. Отвара се на парохију VI. разреда у Новом Сентивану. Компетенти ваља да иоднесу своје прописно инструисане молбе надлежним иутем овој конзиеторији до 3. (16.) априла о. г. Из седнице епарх. конзисторије, држане у Темишвару 3. (16.) Фебруара 1904. године, Иредседништво.

ДРУГИ ОГЛАСИ

ЗВ0Н0ШНИЦА и шш

ГВОЗДЕНИЖ КОЗА ЗЉ. ЗВОНА АНТОНА Н08ОТНША ирепоручује се — са гарандијом на више година — за израду нових звона и за преливање иукнутих звона у* овакој величини, као и за цедокунно хармонично у)?,е-\ шено звоњење, провиђено са круном од ко«ваног гвожђ^, \ тако удешеном, да се звона ио вољи и лако могу кре'\ тати, ако би се на једном месту излупало, чиме се звона сачувају да не пукну. Особито преноручујем од мене изнађена и много пута одликована патентирана са отвореним одупшама прови^ена звона, која су у горњем делу — као виолина — са отвором у виду Фигуре 2 провиђенаи зато имају дуготрајнији, снажнији и дубљи звук, него звона ио старој системи прављена, тако да се овако једно патентирано звоно од 327 килограма изједначује са звуком других по старој системи ливених звона од 408 килограма. Даље препоручујем козе за звона од кованог гвожђа, у тороњу слободно стојеће; звона или шоље за оатове од метала; праЕл .ено отарих звона са крунама од кованога ГВОЖ^а. — Звона у теживи од 300 килогр. на ниже има увек готовпх на сговаришту. 24—5 ех 1904. Илустровани ценовкици и прорачуки трошка бесплатно и Франко. На миленарској зека/ снсј изложби у Вудимпешти 1896. каграђена са великом миленарском иедаљом.

„Српоки Сион" излази свахих 15 дана на 2 цела та-Зака. Цена му је: Ва Ауетро-Угарску, Босну м ХердеговЕну на годиву 8 круна, на по годипе 4 круне, а аа четврт годиае 2 круае. За. стране земље : нз годину 10 крупа. Ноједвви бројеви 20 филира Претплата, огласи, стечајеви и рекламације у року од 15 дана шаљу се Админкотрацији I остали рукописи урвдништву „брпскох Сжона" у Карловце. 3< огласе, објаве н ствчајеве љтаћа се 10 ^илира од једног реда свтвиг слова. — Бенлаћена писка <•<> пр тпррму. - Рткоцв.-.в ое не враћају.

Издање и штеипа: Орпокв Мамавтиреке Штампаријв у Ср. Карлонцама. 183. 1904