Srpski sion

"Цр. 24.

СР11СКИ СИОН

С тр . 709.

жарп Браће М. Попонића у Еовож Саду п у свима другим књпжарама. Српске забаве , написао и издао Јован ЖивојновпЛ. Песме за иеваше, комноновао Исидор БајиД. Нови Сад, штампарпја „Брапикова", 8° стр. 136. п Х1ЛУ. Цена 5 К. Издања Матиде сриске: Летопис Матиде сриске, книга 228. свеска VI. за 1904. Од књпга за народ: Владимир Дукљанин од Стевана Сремца. Каленцар Матиде сриске за 1905.

Књижевна објава. IIо овлаштењу Његове Преосвећености еиискоиа, госиодина дра Георгија Летића, част ми је објавити, да је довршено и да ее разашиље = ТРЕЋЕ ИЗДАЊЕ = уџбеника: КАТИХИЗИС или НАУКА ПРИОШВНЕ ХРИШАНСКЕ ЦРКВЕ за српске нравославне ученике IV, односно III. и IV. разр основних школа саставио Др. зг еоргије Л етић српски православни епископ. Књига је штамнана источним и јужним наречјем, а добија се само у Српској Манасти.рској Штамиарији у Ср. Еарловцнма, као код јединог комисионара — но иста штамнарија обвезана је на устунање следећег рабата: књижарима 25 %> катихетама и учитељима 15^ општинама и одборима 10%. У опсегу српске православне Митрополије Карловачке ово је једини надлежно аиробовани уџбеник своје врсте, — а исто тако је одобрен по надлежним световним и духовним областима у Босни и Херцеговини. Чист приход од овог уџбеника служиће оснивању закладе за подизање свештеничког и учитељског подмлатка у епархији темишварској. У Темишвару 1904. год. Ђура Терзин српски нар. учигељ.

КЊИГОВЕЗНИЦА СРПСКЕ МШСТИРСКЕ ШШПШЈЕ у Ср. Карловцима. Јављамо свима а нарочито сл. управавама манастирским, да је наша КЊИГОВ6зачка радионица снабдевена са свмма машинама и материјалом, као и све веће модерне књиговезнице у ирестоницама, с тога смо у стању, израђивати све нослове на потпуно задовољство. УПРАВА■ српске манастирске штампарије.

Позив на претплату. Како је сасвим нестало књиге

II

Великог Типика"

што га Је нанисао Протојереј ВАСИЛИЈЕ НИКОЛАЈЕВИЋ, то је потписата штамнарија узела у своју на кладу поменуту књигу. Књига је ушла у штампу, и биће готова до Божића. Цена за протплатнике у тврдом увезу 4 К, у брошираном увезу 3 К, а дућанска ће цена бити знатно већа. Новце за књигу треба слати потниеатој штамнарији, јер ће се претплата само тако мо ћи уважити. Претплата траје до 1. децембра 1904. год. У Карловцима 14. Септембра 1904. У П Р А В А српсне манастирске штампарије.

Нова школка књига. Школска деца на СЛУЖБИ БОЖЈОЈ. У п у т С Т В 0 за православне ученике срп. основних школа како да у св. цркви на богослужењима суделују. У Среи Карловцпма. Српска мапастпрска штампарпја. 1904., 16° 32 стр. Цена 20 потура. Ова је књпжица решењем високославног Школског Савета „од 14./27. Августа 1904. бр. 111. С. 535/509, ех 1904. одобрена и проппсана као по-