Srpski sion

«Ј тр. 772.

СРПСКИ СМОн

К р. 25.

Рок је од 14. натјечају (27.) дец. 1905. до укључиво 25. јан. (7. Фебр.) 1906. Батјецатељиде имају своје молбенице, обложене сввма потребним документима, уиравити на нотписани мјесни школски одбор. Упозорују се наносе на 58. §. Школске Уредбе с тим, да се након правомоћног избора, јер се школска година већ отпочела, има служба у овој школи одмах вастуиити. Дужности изабране учитељице тачно су на значене у наредбе срп. нар. цркв. Школског Савјета од 26. авг. 1876. г. бр. 124/168. одс. II. §§• 2—23.) У Загребу 12. (25.) децембра 1905. Мјесни Школеки Одбор срп. прав. прквено школеке опћинс.

Ас1 бр. К. 1994 ех/1033 1905. 88 3—Ч Е Д И К Т. У брако-разводној парници Живана Недељковића из Карловаца против супруге му Терезије рођ. Кракановић, сада непознатог боравишта ; расиисује се едикт с тим, да се номенута Терезија, овој конзисторији у року од три месеца дана, рачунајући од дана првог уврштења едикта овог у „Српском Сиону" или лично или преко свога заступника нријавити има или место садањега свог пребивалишта означити, јер ће се иначе бракоразводан поступак и без ње наста вити и довршити. Из седнице Архид. конзисторије, држане у Карловцима 18. (31.) октобра 1905. год. Председништво

ДРУГИ ОГЛАСИ

I? ш!

јј|

®1в

©Т9

®х®

ЗВ0Н0ЛИВНИЦА и шш ГВОЗДЕИИХ КОЗА ЗА ЗВОНА АНТ0НА Н0В0ТНИЈА ТЕМЕЕШВАР-З - , Е 1Е 9 ГЕП ХЛ; ЕЕ црепоручује се — са гаранцијом на вишо година —за израду нових звона и за иреливање пукнутих звона у овакој велачина, као и за целокупно хармонично удешено звоњење, пробађеио са круном од ко®аног гвожђа, тако удешеном, да се звона по вољи и лако могу кретати. ако би се наједном месту излупало, чиме се звона сачувају да не пукну. Особито препоручујем од мене изнађена и много пута одликована

са отворешш одушкама провиђзна звона, која су у горњем делу — као виолина — са отвором у виду Фигуре 2 нровиђенаи като имају дуготрајнији, снажнији и дубљи звук, него звона по старој системи прављена, тако да се овако једно иатентирано звоно од 327 килограма изјез;иачује са звуком других по старој системи ливених звона од 461 килограма. Даље препоручујем козе за звона од кованог гвожђа, у тороњу слободно стојеће; звона или шоље за оатове од метала; прављење старих звона са крунама од кованога гвож^а. 20—24, 8. Илустроваки ценовиици и прорачуни трошка бесплатно и Франко. На ииленарској зема/кској кзложби у Будимпешти 6896. награђена са великом миленарском медаљом.

'„Српски Сион" излази сваких 15 дана на 2 цела та^ака. Цена му је: За Аустро-Угарску, Босну и Хер ј, сговинј на годину 8 круна, на по године 4 круне, а на четврг гоЈдае 2 круне. За стране земље: на годину 10 круна. Поједини бројеви 40 фклира. Цретплата, огласи, стечајеви и рекламације у року од 15 дана шаљу се Админиотрацији а остала рукописи уредништву 5 ,0рпско1 Сиона" у Карловце. 3« огдасе, објавв и стечајеве нлаћа се 10 |»илнј и од једног реда ситннј слова. — Веплаћена писка ое ае прихају. - Руеопаса се не враћају. Све спорове овога листа у ствари претплате или других потражавања решава котарски односно опћински суд у Кардовцима.

Игдања н шфу.жп«: Орпака Маиавтнрвка ИГтампарије у Ср Кардовцима. 848. 1905