Srpski sion

Сгр.472. Врој К. 671. |вагт. 480. ех 1906. 3—3 64 Е Д И К Т. На бракоразводну молбу Милке Поповић рођ Сужшевић из Војаковца иротив мужа јој Љубо мира Поповића ратара из Војаковца, сада непозната боравишта, овим се Љубомир Поновић позива, да у року од 90 дана, рачунајући од нрвог уврштења овога едикта, овој конзисторији мјесто пребивалишта свога пријави, јер ће се у противном случају бракоразводна иарница и без његова судјеловања водити и довршити. Из сједнице ирав. срн. епархијске конзиторије у Пакрацу 18. (31.) Јула, 1906. држане. Предсједништво.

Б р . 16

Црквени академоки сликар Павао Фабац који је више година у иноземству радио и боравио, препоручује се овима најтоплије н. н. свештенству за приуготовљење нових, као и понравке иконоотаса, затим икона, као и сликања цркава у сваком слогу специално у романском и бизантинском за срнско православне цркве. Надаље сликање црквених застава и свих у ту струку засјецајућих радња, преузима и поз 1атарске као и све остале које засјецају у црквено украсивање. Нацрте и трошкове шаље по жељи на увид. Циене врло умјерене, радња скроз солидна. Адреса: Загреб. Опатичка улица број 19.

СРПСКИ сион

ДРУГИ ОГЛАСИ

ЗБОНОЛИВНИЦА И ФШИКА

ГВОЗДЕНИХ КОЗА ЗА ЗВОНА АНТОНА Н080ТНИЈА

•зг ТЕМИТТТВАПГ. ФАБР1 преиоручу.је се — оа гаранцијом на више година — за израду нових звона и за преливање пукнутих звона у овакој величини, као и за целокупно хармонично удешено звоњење, прозађено са круном од кованог гвожђа, тако удешеном, да се звона но вољи и лако могу кретати, ако би се на једном месту излунало, чиме се звона сачувају да не пукну. Особито препоручујем од мене изнађена и много пута одликована Р^ЈГ* са отвореним одушкама прови|ена звона, "1Р1 која су у горњем делу — као виолина — са отвором у виду Фигуре 2 ировиђенаи като имају дуготрајнији, снажнији и дубљи звук, него звона но старој сисгеми прављена, тако да се овако једно патентирано звоно од 32? килограма изје^чачује са звуком других ио старој системи ливених звона од 461 килограма. Даље препоручујем козе за звона од кованог гвожђа, у тороњу слободно стојеће; звона или шол>е за сатове од метала; праБЛ >ен.е старих звона са крунама од кованога гвожђа. 12— 3. Илустровани ценоекици и прорачуни трошка бесплатно и Франко. На миленарској земал.ској кзложби у Будимпешти 1896. награђена са великом миленарском медаљом.

„Орпски Оион" излази сваких 15 дана на 2 цела табака. Цена му је: За Аустро-Угарску, Босну в Хер ј ,еховану на годину 8 круна, на по године 4 круне, а на четврт годанв 2 круне. За стране земље, на годину 10 круиа. Поједини бројеви 40 фидира. Прбтплата, огласи, стечајеви и рекламације у року од 15 дана шаљу се Администрацији а остала рукониси уредништву „Српског Сиона" у Нарловце. Зј огдасе, објаве и стечајезе илаћа се 10 4»илири од једног реда ситних слова. — Неплаћена шска се ае иритају. —-Руко шси се не враћа^у. Све снорове овога листа у ствари нретплате или других пограживања решава котарски односно опћински суд у Карловцима.

Ивдаке и шхишм: Српвкв Манавхжреив Шткипарајв у Ср. Кардовцнма. 528. 190(3.