Srpski sion

Си». 112.

СРПОКИ сион

Вр. 7.

, КЊКГОВЕЗННЦА шг СРПСКЕ 1АНАСТИРСКЕ ШТА1ПАРИЈЕ иш 7 ОР. КАРЛОБЦИМА. Јављамо свима, а нарочито сл. управама манастирским, да је наша књиговезачка радионица снабдевена еа свима машинама и материјалом, као и све велике модерне књигопезвице у престоницама, и да смо у стању, израђивати све послове књиговезачке и коричарске на потиуно задовољство. Српека Манаетирека Штампарија

Иоћушајше и препоругите производс

1

У ЈТршу VIII (Нрап>гшћа) = ценовнгЈћ вадава.

I

?6 I .

ВБОНОЛИБНИЦЛ И ФОРИКЛ Г-ВОЗДЈЕИИХ ЗА ЗВОНА АНТОНА НОВОТНИЈА "=Г ТЕМИШВ^Р-У, ФАБРИЦИ грепоручује се — са гаранцијом на више година — за израду нових звона и за преливање пукнутих звона у овакој величини, као и за целокупно хармонично удешено звоњење, ирозиђено са круном од кованог гвожђа, тако удешеном, да се звона по вољи и лако могу кретати, ако би се наједном месту излунало, чиме се звона сачувају да не пукну. Особито препоручујем од мене изнађена и много пута одликована са отвореним одуншша прови^ена звона, ,Јв 1РК која су у горњем делу — као виолина — са отвором у виду Фигуре 2 провиђенаи като имају дуготрајнији, снажнији и дубљи звук, него звона по старој системи прављена, тако да се овако једно патентирано звоно од 327 килограма изједначује са звуком других по старој системи ливених звона од 461 кидограма. Даље препоручујем козе за звона од кованог гвожђа, у тороњу слободно стојеће; звона или шоље за оатове од метала; прављење отарих звона оа крунама од кованога гвож^а. 7—52 4. Илустрован* иексвници и прорачуни трошка бесплатна и Франио, На миленарско] зеиалсио] изложби у Будимпешти 1896. награђена са великом миленарском медаљим.

Ф ши 1р

,Срнски Оион" жзлази сваке недеље на једном целом табаку. Цена му је: За Аустро-Угарску, Бослу и Јј ераегоЕЕКу ка годевј 8 круна, на по годвве 4 круие, а иа. четврт годннв 2 круне. Зд стране земље, на годину 10 круна. Иојединк бројеви 20 фнлира. Зретплата, огласи, стечајзви и рекламацше у року од 15 дана шаљу се Админиотрацији а остала рукописи уредвиштву ,,Српеког Оиона" у Марлавце. За огласв, објаве и стечајеве цдаћа се 10 филири чд једвог реда ситних слоЕе. — Беслаћена пжсна се не приаају. —Руаопаза зе нз враћају. Све снорове овота листа у ствари претплате или других пограживања решава котарски односно опћински суд у Карловцима.

Ивдање и шеаииа: Ораака Мавмварвке Шгампкријб у Ор ЈВарловцима. 129. 1907.