Srpski sion

С ХР . 144.

српеки сжон

Б р . 9.

Ас1 бр. К. 181 ех 1907. 1- 3, 17 Е Д И К Т. На бракоразводву молбу Стевана ЈевтиЛа из Лединаца, сад у Прњ. Врднику, против супруге му Јулке рођ. ПетровиЛ сад непозватог боравишта овим се едикт расписује с тим позивом, да речена супруга у року од 90 дана, од дана првог уврштења едикта овог рачунајући. има овој конзисторији лично предстати или место свога садашњег боравишта пријавати, јер ће се у противном случају ова парнида и без ње продужити и довришти. Архид. конзисторија, у Карловцима 1. (14.) марта 1807. г. Председништво.

АД бр. К. 189. ех. 1907. 1-3, 18 Е Д И К Т. Услед бракоразводне молбе Стевана Пуље■ виДа из Ст. Бановаца на Дунаву, иротив супруге му Марије пре удове АнастасијевиЛ, сада непознатог боравишта, овим се едикт раеписује с позивом, да супруга Марија у року од 90 дана, од дана нрвог уврштења едикта овог рачунајући, има овој конзисторији лично предстати или место садашњег свог пребивања пријавити, јер ће се иначе ова брачна парница и без ње продужити и довршити. Архид. конзисторија у Карловцима 1. (14.) марта 1907. г. Председеиштво.

ДРУГИ 01ЛАСИ

звошшши и фшш ГВОЗДЕНИХ КОЗА ЗА ЗВОНА АНТ0НА Н0В0ТНИЈА тЕМИШВдр-з - , препоручује се — са гаранцијом на више година — за израду нових звона и за преливање пукнутих звона у овакој величини, као и за целокупно хармонично удешено звоњење, провиђено са круном од кованог гвожђа, тако удешеном, да се звона по вољи и лако могу кретати, ако би се на једном месту излупало, чиме се-звона сачувају да не пукну. Особито препоручујем од мене изнађена и много пута одликована са отвореним одушкама провЈфна звона, П|р| која су у горњем делу — као виолина — са отвором у виду Фигуре 2 провиђенаи като имају дуготрајнији, снажнији и дубљи звук, него звона по старој системи прављена, тако да се овако једно патентирано звоно од 327 килограма изједначује са звуком других по старој системи ливених звона од 461 килограма. Даље препоручујем козе за звона од кованог гвожђа, у тороњу слободно стојеће ; звона или шоље за оатове од метала; прављеве старих звона са крунама од кованога гвож$а. 9—52 4. Илустровани ценовници и прорачуни трошка бесплатно и Франко, На миленарској земалској изложби у Будимпешти 1896. награђена са великом миленарском медаљом.

&

„Орпски Сион" излази сваке недеље на једном целом тазаку. Цена му је: За Аусгро-Угарску, Босну а ХерзегоЕЕну на годину 8 круна, на по године 4 круне, а на четврт годиае 2 круне. З а странв земље, на годину 10 круна. Поједини бројеви '20 филира.

Претплата, огласи, стечфви и рекламације у року од 15 дана шаљу се Администрацији а остала рукописи уредништву ,,Српеког Сиона" у Нарловцв. За огдасе, објаве и стечајеве плаћа се 10 филири од једног реда ситних слова. — Ненлаћена писна се не примају. —Рукониси се не враћају. Све спорове овога листа у ствари претплате или других потраживања решава котарски односно опћински суд у Карловцима.

Мсджкв ш шимпа: Српскв Мажавварвке Шхампаркје у Ср. Карловцима. 156. 1907.