Starmladi

Стр 8

СТАРМЛА ГИ

|<ласичн^ бомбе. — е ратног попришта. — Надувени ако се моле, (ако их молиш) постају надувеиији. Милованоиић. За то су створени закони, да јачи не може чинити све што хоће. Б е р л и н с ки у г ов о р. Немило је доброчинстно, које се дуго задржавало у рукама даваоца. ТурСка Једно исто хтети и једно исто нехтети, то је тек чврсто пријатељство. Извољски. Човек који ћутати нр зна, не зна ни говор ити. Ц а р. В и љ е м Учињено не може ностати не учињено. ан е ксиј а. Исгројте и сачувајте се за срећне ирилике. Ру си ј а. Док се : Рим савегује, Сагунат иронаде. ; . Ерентал. — —.—_ . I ј' » ». ' Ј " ) ' ± Књижевпе вести. Споменак илуетрован дечји лист. Изашао је 1. бр. „Сиомеака" са одабраном садржаном и многим леиим слидама. Ц<5на је „Сиоменку" на целу годину за Аустро-У( арску, Б ).сну и : Херцсговину 2 круне ; за Србију Црау Гору 2круее а за о тале земље '5 круне: Прет игата ее најбал.е шиље иоштанском уиу гиицо-Ј ('Ро^ап-игенип^ . — Р6з1аи1аН'аау) илн у новчану пи^му. Нретплата се прима само на цслу год-шу. Најтоллије препоручујемо овзј нај јеФТинији дечји лист.

:{ V Г.АЛСКУ СЕЗОНУ. Част ми је овим ноштОв. женском свету до новољног- зн;ња с-тавити, 'да сам заб ?исну сезону ангажовао Р^*" бечке женске снаге, те сам у ст^љу сваком зах еву удовољити. У мпме првом нокосадским ДЈШЕН Ш0ДЕ САЛОНУ <е зготовљају: балске тоалете, поз фишне блузе вечерње мантлове, енглески и Фрвн цуски костими, тоалете за улицу и сви у ову струку сиадајући послови. С особитилг поштовањем УРрТУЈАП Ш Тф епецијалиста у изради Аи! ШћП БпЈ1 енглееких коетима У НОВОМ САДУ у Ракоци (пређе Футошкој) улици број 28. С.

ЖГ $

ЗА 6 НОВЧИЋА може се добити шаљиви календар ПРОСВЕТНИ НаДНИЧАРИ (Тродајна цена 40 патура) али само-за готов новзц и ако с^. поручи најмање 25 комада. Изашао је и разашиље се I ТРГОВАЧКИ КАЛЕНДАР ЗА ЏЕП цена : повезап у платну 1 круна. Препродавци добијају 2о°/ 0 попуста. ПЕТАР КРСТ0Н0ШИЂ, НОВИ САД.

ПРЕ КОМФЕГенЦИЈЕ !

I

РФ" КАЛЕНДАРИША. ОД ДАНАС ( Е ПРОДАЈЕ: календар СВЕТИ САВА 1909

I

Г 1 комад о 15 иовчи ^а (лродчјна цена 50 новч.)

ГРАИИЧАР за 1909- Г I комад 7 новчића I [ Г \»!Г1 !п1 _ (продајна цена 25 ноеч гли ее мора поручити 50 комада и еа поруџбином новш УНАПРЕД поелати на прву српску творницу, искључиво свих српских православних црквених утвари ЛУКЕ К АЛЕКСИЈЕВИЋА Нови Сад — ТЈјтМек — Нии&апа. * Календар СВЕТИ САВА је најлепши календар од свих до сада изданих српских календара

Цена је листу: на годину К 8, на 1 / 2 године К 4, на 1 / 4 годоне К 2.

,Стармлади" излази 1. и 16-ог сваког месеца. Рукописи се шаљу на уредништво. Претнлата се шаље на админпстрацију „Стармладог" у Нови Сад (ХЈјуМек), Дунавска улица број 10.

УРЕБУЈЕ: СТАРМЛАДИ.

(Лоједнни број 30 пот .ј

Одговорни уредник*. Петар Ирстоноши11.

Власник и издавалап, : М. Крстоношић.

Штампарија Учитељског Д. Д. „Натошевић" Пови С^д.