Starmladi

Огр. 48

— СГАРМЛАДИ -

Вр 5 и 6.

Мг* Завод за ГЕеезкиц-чсно •чсишћ.ез^е олела ЈОСИФА ФУКСА У Н0В01САДУ

Цена је листу: на годину К 8, на 1 / 2 године К 4, на 1 / 4 године К 2 .

„Стармлади" излази 1. и 16-ог сваког месеца. Рукописи се шаљу на уредништво. Претплата се шаље на администрацију „Стармладог" у Нови Сад (ТЈјуМек), Дунавска улица број 10. УРЕЂУЈЕ: СТАРМЛАДИ. (Поједини број 30 пот.) Одговорни уредник: Петар Ирстоношић.

Власник и издавалац: М. Крстоношић ПТтампарија Учитвљеког Д. Д. „Натошевић" Нови Сад.

Сад пред првзнике пошаљите своја упрљана или избелела одела, на ће те их добиги натраг очишћена или бојадиеана — као нова новцата У мом заводу се по амервканско* сиетему, вештачки наром чисте одела за господу, госпође и децу. Даље, денорациони штофови , теписи, завесе, чипке и т. д. Уметничко бојадисане свиле, вуне, крзна, коже и т. д. Налози са стране оправљају се брзо и тачко на минут а све по врл& умереној цени.

За мој под бр. К 3558 пријављени

тражик закупника под лиценциЈу, или ор така с капиталом за производ истога. Евент)ално би продао сисвим право на производ истога, или за поједиие крајеве јеФтино под лиценцију дао. Сви досадан,и модели црепа на укла наље имају тај недостатак, да она страна, која се увлапа, кад се на рами ?а сушење стави — виси, те докјејошцреп од блата, непечен, тај део се лако превија, на је под исти потре^ан дуж целе те стране која раму не доиире нодметач; тек усљед мог прокаласка на к >м цела горња површина црепа у равној новрпшни лежи - мигу се цренови на обичној дасци или рами ставити, а оспм тога имају и ту предност да редови једно испод другог стављени норед свег укланања дозвол,авају водоравно помицање — које ко,1 доендааих црепова на } клапање није било могуће. Једном речи цреп овај је две незгоде код досадањих црепова уклонио. Понуде ваља слати на: П. Кретоношаћ, Нова Сад.

= молимо = ДА ПЛДТИТЕ ДУГ.

За с8у ђссау« Херцс1в6нму 11П.)II ј< г - НОЈ С})СНИК За 1фСТПЛаТу прва српска књижар^: ЈПрпфНобп! п у Оарајеву где се наш једини српски потпуно независни сатиричко хумористичан лист „Стармлади" и на поједини број може добити з I ?Л) иог. по броју.