Učitelj

КЊИЖЕВНИ ПРИКАЗИ.

Уредништво Учитеља добило је на приказ и ове часописе ! књиге :

1. Босанска вила, бр. 5. год. У. — Овај број доноси: Србиново оружје, песма од Алексе Р. Шаптића. — „Ласкавац, од мир Мира. — Приповјетке: Сметењак, слика из сеоског живота, од Јанка М. Веселиновића. — На месечини, слика из планина, од Илије И. Вукићевића. — Вуле Хаџић “ Дуран Циганин, од Марка, (С. Поповића. — Поука: Дубровник је сраски, од А. Стражичића. — Свадба у Горњој Херцеговини, од Луке Грђе. — Сриске народне умотворине: Моба Ђакона Стевана, заб. Сава Бабић. Милан и царска кћи, нар. прича, из збирке К. Ристића и В. Лончарског. Листак Босанска вила излази у барајеву сваког 15. и 30. дана у мјесецу. Цијепа је за све крајеве на годину 4 Фор. Ђаци добијају лист за 3 Фор.

Овај врло лепо уређени српски лист у нашој Босни топло препоручујемо свима нашим учитељима. — Благајник Учитељског Удружења прима претплату на овај лист.

9. Пољска привреда уџбеник за школу и народ, израдио Паја Т. Тодоровић — Ђаковчић , чиновник министар. Финанције их. доценат пољске привреде у Богословији и београдској учитељ. школи. Кеига друга, свеска прва: Воћарство са 59 слика у тексту. Цена 1 дин. (50 нов.) 4

3. Ђачки забавник приче и песме за децу приредио М. М. Протић. Ова књижица за децу износи 5 штамп, табака па шеснаестини. У тексту има и слика. Чена је 1 дин.

4. Из живота и рада Христа Спаситеља тачно прибрао-и и за учанике П1. разреда основне школе, као ручну књигу, удесио Димитрије Јосић, професор учитељске школе Цена 0,50 дип. Може се добити у књижарници В. Валожића у Београду и Д. Валожића. у Нишу.