Učitelj

о

411

При равној подели гласова решава она. страна на којој је председник. :

Члан 28.

Главни одбор износиће свака три месеца биланс прихода и расхода у друштвеном или другом ком листу.

Члан 29.

Ако се у главном одбору упразни које место, председнник је дужан да одмах извести све чланове главног одбора, како би сеу року о петнајест дана, могла сазвати одборска седница која ће попунити упражњено место.

Члан 30).

Главни одбор врши дужност докле год га скупштина, не разреши.

~

Члан 31.

Дужност је редакцаоног одбора : а Да руководи издавачку радњу око друштвеног листа; 6) Да прикупља и уређује материјал за лист; в! Да тромесечпо даје глав. одбору извод о кретању листа; Тачније одредбе о раду редакционог одбора прописиваће Гл. Одбор Члан 32.

Редакциони одбор моћи ће утрошити сав приход од лисга издавање и уређивање његово; на набављење нужних листова и ваљаних дела по педагошкој струци као и других ваљаних књига за друштвену књижницу, а по потреби и могућности и на награду уреднику и сарадницима. У случају да у сљед оскудице дође у питање опстанак листа редакциони одбор моћи ће изузети из друштвене касе потребну суму, која на једну годину не сме прећи преко пет стотина (500) динара.

Члан 83.

Редакцисни одбор одговара за свој рад главном одбору.

У. Скупштина.

Члан 34. (Оваке године о великом школском одмору састаје се скупштина удружења — у месту, које је за то одредила предходна скуп-