Učitelj

491

по то. Шта ће он сада да ради2 Сазваће збор у такав дан у који насигурно зна, да сви чланови не могу доћи, ну ће доћи само они који ће бити уза њ и тако је ствар свршена.

Тражим дакле да први пут, кад председник сазозе збор може исти бити пуноважан само онда ако на збору буде присутно најмање половина чланова, а ако први пут не би дошло довољно чла нова за решавање опда нок се сазове наново други састанак и решење његово пека буде пуноважно, па ма колико чланова присутно било.

Др. Ђурђевић. Мислим да треба да у полетку да буде 'А ради бирања управе а доцније преко године да се може радити преко на збору и са мање чланова, као што Чабрић вели.

Известилац. Објашњава да је сада боље но пре; јер је сада узета половина. -

Јов. Максимовић. Ја. се слажем са Чабрпћем у овом питању Из искуства знам за горку истину; да се у већини случајева не држе зборови због недовољног броја чланова, и то оних; којима на срцу стварно не лежи бољитак нашег удружења. Ја предлажом. оваку резолуцију овога члана: зборови понова сазвани, пуноважни су, ма колико чланова на збору било. Као што се дакле зна _ зборске састанке одређују пододбори. Ако при првом сазиву не буде 1, чланова, онда сестанак нека и не држи, ну у другом случају или поновном сасланку седнице зборске пуноважне су ма колико чланова било на збору. (Врло доброј.

Ја модим г. председника да овој мој предлог стави на гласање.

Председник Никола Поповић. Чуднавато ми је како скупиштина може тражити да пет чланова раде на збору, кад је цељ збору да што више чланове своје уповна са стзарима, које се у школи раде и још друго. Па кад би било пет; онда какве асне од тога имају чланови тога збора, и позива скупштину да реши ову ствар. — Скупштина једногласно прими члан 18. по предлогу гл. одбора. ; с

Чл. 19. примљен по предлогу гл. одбора.

Наг 20: » » » а » Ма

Мана » » « »

Чл. 22. примљен са изменом извештајног одбора. Реч «сав“ да се замени са изразом половина“ ме

Ча. 23. примљен по предлогу главног оебора.

Чл. 24. примљен са изменом извештајног одбора.

Чл. 925. примљен по редакцији гл. одбора.

Чл, 26. примљен по редакцији главног одбора са додатком извештајног одбора. - - ; |

28“