Učitelj

РАД ГЛАВНОГ ОДБОРА 157

1. Састанак држан 31 августа Т. 7.

На овоме састапку свршени су овп послови:

Прочитано је писмо г. Живана Живановића про., којим нуди Учитељском Удружењу свој превод: «Наука о настави — Методика». Главни Олбор је решио да писмима -потражи мишљење о овоме од чланова Главног Одбора из унутрашњости, па ће на ком идућем састанку решити ову ствар.

Уредник «Учитеља« предложио је Главном Одбору да од сада „ Учитељ» почиње и свршава своју годину са школском годином, паводећи главне разлоге за то: што ће се на тај начин лакше купити претплата; што ће се тачнији рачун о претплати моћи водити и скушитини подносити и што се тако пи улози чланова купе. Главни Одбор је усвојио ове разлоге и примио овај предлог уредников,

5. Састанак држак_ 5 Септембра. т. 2.

На овеме састанку књижничар Тавнног Одбора. прочита је свој извештај о стању друштвене књижнице како ју је он примио. Извештај глас:

«На позив Главног Одбора Учитељског Ууружења, бивши књижничар

Јова, Лазаревић, предао ми је тачно по списку све дружинске књиге на,

броју 48 комада.

Доцнијс, кад сам тачно прегледао стање наше књижнице, нашао сам још 12 незаведених књига. Ја сам и те књиге завео у списак под бројевима:

49 «Руски речник» [-ва књига.

50 «Руска школа“ у 9 свезака од 90-те год., без јануарске свеске.

51 „Маје пјаф» 9 комада.

52 „Мисли о васпитавању“

53 „Народне изелице“.

54 „Гусле“, ~

55 «Педагогија“.

56 «Вукове песме“ ] део.

57 „Босанска вила“.

58 „Удаљење кр. Наталије».

59 «Уређење више девојачке школе» у Панчеву.

60 „Омагија“.

Право садашње стање књижнице Глав. Одб. Учит. Удружења састоји се из 60 ком, књига. Све су ове књиге од незнатне вредности, а добивене су од разних цисаца, који су слали редакцији на приказ.

По решењу Главног Одбора, да од сада књижничар води бригу како о заосталим бројевима «Учитеља“ тако и о друж. издањима — нашао сам од 1Х године оволико комада :

За Јануар три ком. „Учитеља».

« Фебруар ни комада,

» Март » »