Učitelj

858 УЧИТЕЉСКО УДРУЖЕЊЕ

1

Прочитано је писмо г. Васе Симића потпредседника збора јасеничког, у коме шаље списак књига с молбом да их Глав. Одбор набави од хрват. педагошког збора за њихову књижницу.

Решено: Да се ова порука збора јасеничког одмах изврши.

Х.

Божидар Поповић, Мих. К. Михаиловић и Пав. В. Несторовић, шаљу своје расправе: „Како се предаје, а како треба да се предаје земљопис у основ. школи.

Глав. Одбор прима ове расправе и бира одбор који ће их проучити. У овај одбор изабрати су: г.г. Јова Миодраговић професор, Анта Голубовић, Стев. Зарић и Пав. Шарчевић, учитељи.

ХГ.

Прочитана, је молба г-ђе Ленке, удове Пере Ј. Игњановића учит. којом моли за 100 дин. помоћи, с мишљењем збора млавског да молитељци треба дати помоћ из друштвене касе, јер је покојни Пера био свагда вредан члан Учит.. Удружења.

Једногласно решено да се изда помоћ у 100 динара, и да то благајник одмах изврши.

Хи.

Благајник јавља да има 45 распродаваца срећака, који су остали дужни суму од 3537 дин.

Решено: Да се пише свима дужницима да дуг свој најдаље до конца овог месеца измире,

хш.

Г. Љуба Обрадовић, адвокат из Ниша, јавља да је срећка. бр. 13293 добила намештај од пиротског ткива, да је срећка својина Петра Ђокића скретничара до које је неправилним путем дошао Милан Бабић кондуктер. Моли да се срећка не исплаћује док суд не донесе своје решење,

Решено : Пошто је срећка у парници, то да се исплата задржи за неко време.

ХМ.

На предлог председников решено је:

Да се јави управама свију зборова да нико не може добити уверење за пут на скупштину док не плати улог за целу годину. Улог да се положи до краја овог месеца и новац са списковима да се пошаље Глав. Одбору.