Učitelj

360 УЧИТЕЉСКО УДРУЖЕЊЕ

МЕ

Решено : Да деловођа спреми извештај о раду Глав. Одбора, благајник о стању касе, књижничар о стању књижнице и уредник о стању листа „Учитеља,“ (Са извештајима да буду готови до 1. јула.

С тим је састанак закључен.

ДЕЛОВОЂ Мих. Сретеновиић. ПРЕДСЕДНИК Мих. Јовић.

ХХХГ Састанак држан, 8 јуна 1892 20д.

Били су: Мих. Јовић, К. Глишић, Урош Благојевић, М. Велицки, Анта Голубовић, Дим. Ј. Путниковић, Видосава, Јовановићева, Дим. Соколовић и Мих. Сретеновић,

Е

Председник жичког збора шаље извештај о раду зборском и списак

чланова. — Прима се к знању.

П.

Председници лужничког и прокупачког збора, шаљу списак чланова. Прима се к знању.

Ш. Председник ужичког збора шаље списвак изасланика, који ће доћи на учит. скупштину. — Прима се к знању. ТУ.

Павле В. Несторовић пита је ли Глав. Одбор примио његову расправу од уредништва „Отаџбине, < ; Решено: Да се расправа г. Павлова тражи од уредништва „Отаџбине,“

УЕ Павле В. Несторовић, пита: хоће ли се његови радови штампати у »„Учитељу,“ јер не жели да дођу у „корпу,“ пошто он има и других листова где их може штампати.

Решено: Да уредник одговори г. Павлу.

МТ.

Прочитано је писмо Лазара Пантелића учитеља којим тражи да га Глав. Одбор потпомогне у спору са збором врановским. У

Решено: Пошто збор лозовички постоји већ толико времена, а господа која су у томе збору међу којим је и г. Лазар, не нађоше за потребно да јаве Глав. Одбору о раду свога. збора, и да према друштвеним правилима пошљу половину улога и прихода од забаве — то оним не могу тражити моралне потпоре од Глав. Одбора ни иначе, а камо ли против збора врановског, који од почетка ради врло лепо и правилно.