Učitelj

264 УЧИТЕЉСКО УДРУЖЕЊЕ

| ТУ.

Да не би члановима сметале војене обавезе да дођу на учит, скупштину решено је: Да се Гл. Одбор обрати молбом г. министру војном, да ослободи учит. вежбања за време скупштине и да се из официр. курса да осуство на 10 дана учитељима који би хтели доћи на скупштину.

ДЕЛОВОЋ Мих. Сретеновић. ПРЕДСЕДНИК Мих. Јовић.

ХХХШ. Састанак држан 96 јуна 1892 20д.

Били су: Мих. Јовић, К. Ј. Глишић, Д. Ј. Путниковић, М. Велицки, Дим. Соколовић, Видосава Јовановићева, Мих. Сретеновић и Анта Голубовић.

К Председник јавља да су неколико чланова Глав. Одбора позвати на вежбање и пита шта да се ради у овоме случају. — Гл. Одбор решава : Да,

се умоли војена власт да за време скупштине ослободи од веџбе чланове

Га. Одбора. Ово да изврши М. Велицки и Коста Глишић. 1

ЊЕ Пошто сви чланови Глав. Одбора морају путовати у Шабац на скупштину и то дан раније — то је Глав. Одбор решио :

Да чланови Гл. Одбора добију из дружинске касе по 95 динара,

И

На предлог Д. Ј. Путниковића, решено је :

Да се уоквире слике свију чланова које Гл. Одбор има на расположењу. Тако исто да се на великом картону испишу имена свију утемељача, па и то да се уоквири и изложи на скупштини, а по том да се чува у стању Глав. Одбора. По том је решено да се јави свима члановима утемељачима, који нису учитељи да ће се 6 јула држати учит. скупштима у Шапцу и да се повову на исту.

ТУ. Прочитано је писмо Јов. М. Поповића, којим предлаже да Гал. Одбор умоли дирекцију да жељезничке карте важе 95 дана. — Пошто је ово већ

свршено то Глав. Одбор није могао ништа учинити по овој ствари.

М.

Чита се извештај о раду збора пожаревачког. — Прима се к знању