Učitelj

ПРОЈЕКТ ПРАВИЛА УЧИТЕЉСКОГ УДРУЖЕЊА 925

Чл. 80. случају да Надзорни Одбор разреши којег благајника, Глав. у року од седам дана попуниће упражњено место.

Исто тако Надзорни Одбор разрешаваће неу редне зборске блатајнике и преко Глав. Одбора одређиваће дотичном збору рок за избор новог благајника.

Чл, 31. За злоупотребу, немарност и неуредност у вршењу надзора над дружинском имаовином, Надзорни Одбор одговорав је „скупштини удружења и земаљским законима.

УТ. Скупштина.

Сваке године у првој трећини месеца августа састаје се учитељска скупштина.

Чл. 82. Ради прегледа дружинских рачуна и претресања педагошких и школских питања опште важности, састаје се сваке године почетком августа месеца скупштина Учитељског Удружења у Београду, Нишу или Крагујевцу. Главни Одбор одређује у коме "ће од тих места бити које године скупштина.

Чл. 88. Скупштина може бити обична и главна.

Чл, 84. Обична скупштина састаје се сваке године и на њој "се прегледају рачуни Глав. Одбора и фонда за обезбеђење. У исто време одређује се буџет за рад у просветном правцу и претресају «се разни предлози који се односе на рад Глав, Одбора и Управе фонда за обезбеђење учитељ. породица.

Чл, 85. Главна скупштина састаје се сваке треће године. На „састанцима Глав. Скупштине читају се педагошке расправе и пре"тресају се разна школска питања. По свршетку рада Глав, Скуп-

штине настаје рад обичне скупштине са изасланицима и осигураницима. Чл. 36. Право предлагања и одлучивања на обичним скупштинама имају чланови Глав. и Надзорног Одбора и чланови управе "фонда са изасланицима свих зборова као и учитељи чланови добротвори и утемељачи и сви осигуравици; а на главним скупшти-

нама имају право гласања и решавања сви чланови Учитељ. Удружења. Чл. 37. На два месеца пре састанка скупштине Глав, Оба дужан је преко друштвеног и других листова објавити члановима. дан и место држања скупштине, а у исто време изнети и програм екупштинског рада. Ако би Глав. Одбор пропустио то учинити из фуди којих узрока, онда ће то извршити Надзорни Одбор.