Učitelj

550 НЕКРОЛОГ 1

Марија Милосављевићка“ учитељица у пензији умрза је 28. јануара ове године у 64. години живота у Лозници. а сахрањена је 29. истог месеца уз учешће многобројног грађанства и чиновништва, истог места. Ту почаст покојница је | својим радом и заслужила. |

Она је рођена у Београду 25. децембра 1836. године, од родитеља Савке и Стојана Нешића. Године 1870. положила је учитељски испит и постављена за учитељицу у Раче (крагујев. окр.) где је била до 1879. године, када буде премештена у Крагујевац, и ту је учитељевала до 1889. године. Те године премештена је са службом у Београд где је била. годину дана, а одатле премештена, у Шабац тде је 1893. г. и пензионована.

Покојница је била одлична учитељица и веома заузимљива за све опште хумане установе, за шта је и била одликована сребрном медаљом Њ. В. Краљице Наталије и писменом захвалницом друштва Црвеног Крста за учињене услуге: рањеницима у српско-бугарском рату. Одликована је и писме-_ ном похвалницом српских занатлија са занатске изложбе. Шапцу 18»0. године за изложене. радо ле из лепог писања. ПА и женског рада.

Бог да је прости.

Регина Јелишева учитељица у пензији умрла је 31. децембра пр. год. у Београду, а сахрањена 1. јануара ове год. _ Покојница је рођена у Београду, где је свршила Вишу _ Женску Школу. Учитељевала је све време у Београду. Била | је чланица добротвор многих корисних и хуманих удружења, као: члан утемељач „Учитељског „Удружења“, „Српске Књижевне Задруге“, „Женског Друштва“ ит. Д. У плућој свесци: донећемо опширнији некролог о покојници.

Бог да је прости.