Učitelj

а Добросав добије Јаребице и тако су оба била ближе својим местима рођења.

У Јаребицама — сада варошици Драгинац — покојни Добросав учитељевао је пуних дванаест година, а одатле, по својој молби, буде премештен у Лозницу где је остао до краја своје службе, где ће ето и вечни санак боравити...

Покојни Добросав Пантелић, био је човек ретка карактера, пун врлина и поштења. Био је неуморан школски раденик и одлични васпитач, примеран отац породице а Србин од пете до перчина, што га је уздиЗало у очима Срба с оне стране валовите Дрине, која“ хучи крај мале Лознице.

Поред рада у школи, поред рада на националним стварима ван школе, покојник је радио и на књижевно. сти. Од њега нам је остао Земљопис за основне школе, који је у своје време одлично послужио основној настави.

а све време учитељевања, од како је постало Учитељско Удружење био је редован члан удружења и готово непрестано председник збора јадранских учитеља. Био је члан Глав. Одбора Учитељског Удружења. Писац ових редака, са радошћу се сећа оних дана, када је пре двадесет година био његов деловођа у јадранском збору. Сад, после смрти, његов старији син Борислав, учитељ у Лозници, уписао га је за члана утемељача Учитељског Удружења, те се и на тај начин захвални син, лепо одужио своме добром оцу.

За заслуге своје на пољу просвете одликован је орденом Св. Саве петог степена.

Мир нека је пепелу његовом! Слава му!

Мих.. Сретеновић