Učitelj

ЈУГОСЛАВИЈА

ОПШТЕ ОСИГУРАВАЈУЋЕ ДРУШТВО У БЕОГРАДУ

(ГАРАНТНИ АКЦИЈСКИ КАПИТАЛ ДИН. !,200.000 У ЗЛАТУ)

које је основано са задатком да врши осигурање у свима српскими | југословенским земљама и чија је правила (штатуте) одобрило Министарство Народне Привреде под 3 октобром пр. год, отпочело

ЈЕ свој рад на закључпвању: |

1) деигурања људеког живота и то: на случај смрти, као и на случај смрти и доживљења, инвалидитета, осигу, се мираза женској и капитала мушкој деци; осигурање посмртнине, ремте итд. све са учешћем и без учешћа у чистој добити.

2) Осигурање против пожара, грома и екеплозије.

3) дентурање стакла против лома и разбијања.

Друштво „Југославија“ је прво осигуравајуће друштво у Краљевини Србији чије је услове за осигурање живота и пожара одобрило и потврдило Министарство Народне Привреде, што је уједно и мајјача гаранција да су оми у сваком погледу правилно из-= рађеми и да одговарају савременој мауци и пракси.

Услови за осигурање живота су најлибералвији и нај нО НОЈ нарочито у погледу осигурања на елучај смрти од рата.

По тим условима сваки осигураник, па ма и не платио ратни додатак осигурам је ма случај смрти од рата за половину оси– гуране суме. Међутим ако плати и ратми додатак, који је веома незнатан (3, 2 и 1 од сваке осигуране хиљаде) осигуран је за целу оеигурану суму.

Све тарифе за осигурање живота, израђене су на опробаној рачунској основици, и оне поред акцијског капитала од Дин. 1,200.000 — у злату, и веза са највећим светским. ан друштвима, пружају осигураницима најјаче гаранције.

Нолисе живота прима мин. војно као кауцију при женидби Г.Г. официра.

Полисе пожара прима Управа Фондова као гаранцију при давању зајма на хипотеке.

Ближа обавештења даваће бесмлатно наши заступници и дирек- | ција у Београду, Кнез Михаилова улица број 52.

ЈУГОСЛАВИЈА Опште Осигуравајуће Друштво ДИРЕКТОР ПРЕДСЕДНИК УПРАВНОГ ОДБОРА. Дим. Ј. Мијалковић Милорад М. Павловић