Vojna administracija : I i II sveska

675

крупније, које не може да изради, да се обрати надзорниву млина ради набаве и попуне. 3. да држи у исправности све машине, машинске делове, алате и остале потребе са којим рукује, за шта ће због небрежења на пр. вом месту за причењену оштету и одговоран бити. 4. да води талан рачун над ложачем да овај прописну колизину угља или дрва троши т. ј. на спрам снаге машине односно употребљених коњских снага за покрет и каквог рада и да за ово одговара. 5. да води надзор и над осталим особљем, које му је придато на рад и да у опште за ред и чистоту одговара. 6. да у прописно време на службу долази и да одговара за поврет машине у одређено време, како се не би у раду дангубило и излишно гориво трошило. |. да у прописно време обуставља рад код машине и да пре изласка из локала прегледа ове, да није где случајно ватре остало, па где нађе, наредиће, да се ова погаси.

ХТ. Дужности мајстора, пекара или подофицира, који ову дужност врше.

Члан 17. Као дужности њихове прописују се:

1. да воде списак о свима сировинама гориву и осталим потребама којима рукују и управљају. 2. да за прим-ђену количину сировина, горива и осталих ствари одговарају надзорнику, 8. да посведневно издају пекарима потребне количине брашна и соли за мешење хлеба, као и гориво за печење и да примљене и издате количине у свој списак мастилом убележавају. 4. да за тачност вођења списка одговарају. 5. да воде надзор и дисциплину. над придатим војницима пекарима, да ли ови долазе на време на рад и врше ли своју службу тачно и онако, како је то стручном службом пекарском прописано, 6. да надзиравају и да се старају да што већи процент хлеба или двопека од 100 кгр. брашна добију. Т. да надзиравају, да се хлеб и двопек подједнако и добро пече и да не буде гњецавог или препеченог пецива, 8. да воде над-

43%