Vojna administracija : I i II sveska

124

проф. слагалишта а други чуваће за подношај годишњих рачуна Главној Контроли. Ако се при контролисању нађе, да је више издавата храна, то ће се поправка на овај начин извршити: на више издату храну издаће команде требовање, па ће за толико мање следећег месеца изузети, Но ако ву команде мање изузеле, онда се неће ништа из слагалишта накнађавати. У овом случају мора вњиговођа и магационар своју књигу са сумарном количином задужити т.ј. у колико је по изводима више разведено. Према овоме команде неће стављати у нотама следовање у име хране у натури, већ само храну новчану, која се појединцима издаје. Спискови од издате новчане хране прикључиће се изводу ситних трошкова;

Ху. Количине појединих артикала хране требоваће се по пропису; а цене артиклима, који ће се из прос. слаталишта издавати, сазнаваће школеи болнице од пр. слагалишта ради срачунавања коштања изузетних артиала, а на основу ових и уговорених признаваће се прописана дневница за школе односно болнице. За оброке новчане (војнички и подоицирски) одређиваће се дневница према постојећем пропису;

ХУГ. Омештање, чување и издавање хране биће по матацинској служби од 1810. год. (ел. Б. лист стр. 1289), растур пак признаће се проф. слагалишту односно мага“ ционарима на следеће артикле пи те: !. На пшеници и зоби 1 од сто. 2. На брашну и мекињама. ако се више од два месеца чувају по 1 од сто иначе по 0:5 од сто. 3. На соли, ако се више од 2 месеца чува по | од сто, иначе по 0:5 од сто. 4. на пиринчу, пасуљу, сочиву, гризу гершли, ако се више од 2 месеца чувају по 1 од сто иначе по 05 од сто. 5. На кромпир и лук за зимницу, кад се више од три месеца чувају по 25 од сто иначе _ по 1 од сто. 6. На паприци по 05 од сто. 7. На вину ракији и сирђету, ако се више од месец дана чувају по 1 од сто иначе (5 од сто 8: На сену непресованом по 10 од сто а на пресованом до 8 од сто највише. 9. на