Zavod za statistiku

ЦРКВЕНА И МАНАСТИРСКА ИМОВИНА У КРАЉЕВИШИ СРБИЈИ 1889. ГОДИНЕ

—— hu ——

O имовини цркава и манастира у Орбији мало Да би се једном дошло до потпунијих подаје података до сад изнесено на, јавност. Г. М. Ђ.|така о имовини црквеној и манастирској, статиМилићевић дотакао се у неколико овога питања, |стичко одељење предложило је, у почетку 1889. гоу свом чланку: Манастири у Србији', а нешто дине, господину министру народне привреде, да се више налази се о томе у чланку: Манастирско изврши попис те имовине. Овај предлог госпонепокретно имање у Краљевини Србији". Међу|дин министар одобрио је п наредио, да се попис тим подаци у оба та чланка односе се само на|изврши. манастире, а не и на цреве. | За, тај. попис. састављен је овај формулар.

ПОПИС ЦРЕВЕНОГ И МАНАСТИРСКОГ ИМАЊА

а КВОЉИ ан ERREUR ee Имовина, | RE | манастира ER EE nee

VO YVES ia OI а aa) EE En (AE NAN a A ARR a ARE RES 1. Јануара 1889. године 1. МЕПОКРЕТНА ИМОВИНЕ :

LANDE A RE RE ин хонтара у вредности наме на не динара

о Лива дане: Па AE = ess » » mme non » 3 оу ваља и MA a Sa EEE A à » » и ITUNES OU » AO AAOL DA A MARNE RARE NBG; и » MIO URA BORE ANU ERREUR EURE EE » ВО ВЕК ОНИ На Па a Va Sane i n (i SAKO aaa и Па ПА APS RE AR LAN Sita » 6: Забрана и ви Ра S ИН 3 5 TS ВИЛА ARE LE ПАПЕН NES » Riga ya RUKA EN EA Ne ne умвреднос ти ни nr RE ARR TRE ERA Rai » 9зуМехана REMPLIE ES SA OT ES EE RE A ET LE A EE » 10. Воденица __са __витлова___ , ~ TUE ан ЕРИ D CT НИ re » IAB AA DUAL PRESENT У » - à Је О тружница ан » У 2

Напомена. Овде се неће уписивати вредност саме цркве или манастира, а остале зграде уписаће се све и вредност им означити.

1 Види Гласник Српског Ученог Друштва. Књига ХХП стр. 1—96. — = Вили Гласник Српског Ученог Друштва. Књига 62. стр. [79—279. к Књига ба. стр. (—98.

ПРИЛОЗИ BA СТАТИСТИКУ КРАЉЕВИНЕ СРБИЈЕ Ј.

rj