Zbornik zakona pravila i naredaba po struci carinskoj

61. Монопол соли 15852. 291

споменуте министарске наредбе. (амо односно станице у Дубравици, е обзиром на тешкоћу да се тамо подигне сталан магацин, који не би био изложен поплави, одобрава се, да се та станица привремено но најдуже до 91 декемора 1884, може преместити у оближњи Пожаревац.

5. 5.

На со што ће Антло-аустр. банка да увози, плаћа ће она, саобразно um. II. nau. 11. закона од 22 јуна 1882 (став 5-ти стечаја за оферталну лицитацију), све сада постојеће царинске и регалне таксе, које се виде у приложеној на крају тарифи,“) која је саставни део овог уговора. Поред ових такса плаћа ће Англо-аустр-банка још и ове узгредне таксе: двадесет пара динарских од 100 килограма соли за ношевину од лађе до матацина, но ово само онда, када ову услугу врше ђумручки органи ;

осам пара динар. за 100 килограма соли у име кантарије.

десет пара динарских за 100 килогр. соли калдрмије.

Напред споменуте царинске, регалне и уз гредне таксе обухватају све државне дације и таксе што их Англо-аустр. банка има да плаћа. У то име не може се од Англо-аустр. банке ништа вишше тражити, као год што се не ће моћи тражити од ње да плаћа за све време трајања уговора веће царинске, регалне и узгредне таксе, од оних што су овде утврђене.

С. 6.

Англо-аустријска банка обвезује се, да плаћа

у злату годишње, у име монополне таксе суму

с

1) Тарифа није приложена овом штампаном уговору, а послата је царинарама 12. марта 1883.