Zbornik zakona pravila i naredaba po struci carinskoj

61. Монопол соли 1552. 501

У овим државним обвезницама потврдиће кр. срп. влада, да је примила суму зајма : и обвезаће се, да уредно плаћа не само годишњи интерес од 5%, у злату, него и амортизацију капитала у злату до његове потпуне отплате, по мери, која је у плану. амортизације утврђена. Даље обвезаће се влада, да ће ове обвезнице и њихове купоне ослободити од свију постојећих, као и од свију оних пореза, штемпларина и такса, које би у будућим годинама биле заведене.

Формулар за штампање ових обвезница саолштиће се пре штампања Англо-аустријској банци п краљевско српска влада узеће у обзир жеље Англо-аустр. банкине односно распореда садржине и кађвоће израде ових обвезница.

3. |,

()бвезнице и њихови купови плаћаће се на главној каси у Београду и осим тога на оним местима које српска влада за сваки поједини случај у споразуму са Англо-банком одредила буде.

За Аустро-угареку одређује се за цело време трајања уговора Англо-аустријска банка у Бечу као место плаћања.

_ Краљевско српска влада обвезује се да монополну таксу коју ће Англо-аустријска банка полугодишње полагати само на плаћање интереса и амортизације горепоменутих државних обвезница употребљује. А пошто влада ову таксу искључиво овим цељима посвећује, то овлашћује и наређује она овим Англо-аустр. банку, да горепоменуту таксу непосредно на исплату интереса и амортизације дотичних државних обвезница употреби, и да на ову цељ она исплатна места, која буду за то употребљена може по потреби са нужним сумама дотирати.