Zbornik zakona pravila i naredaba po struci carinskoj

325 18. Путнички саобраћај 1882.

Распис паринарама : Радујевачкој, Вршке Чуке, Балта- -Бериловачкој, Власинској, Суковеског моста, Ржањској, Дешчаног Кладенца, о томе да се путничким коњима не чине сметње при увозу из Бугарске.

Уељед дипломатских посредовања између наше и бугарске владе, учињен је спораз ум: да сени 6 наше ни са њихове стране не чине никакве сметње путницима, кад они путују или возе робу на поњиљма.

Мето тако угођено је са бугарском владом, да се ради обделавања оних земаља, које су поВлатењем границе између Србије и Бугарске остале с једне или с друге стране границе, дозВоли дотичним становницима српским или бугарским, прелазити преко границе и са рогатом стоком, али само под условом, које је за наше прилике прописао и саопштио дотичним санитетским Бластима т, министар унутрашњих дела.

(0 овоме извештавам и тај ђумрук у свези моје наредбе од 1. септембра ов. год. ЦБр. 2.) и препоручујем му да се у приликама по овоме и управља, и да пази и амо јавља само за оне случајеве, где би се од стране бугарских власти чинило противно овоме споразуму.

ЦбБр. 676. 15. октобра 1882. год. у Београду. : Министар финансије,

Чед. Мијатовић, с. ђ.

1) Штампан у овом Зборнику на стр. 271.