Zbornik zakona pravila i naredaba po struci carinskoj

Џретпис даринари београдској о томе какав доказ да захтева од увозника еспапа из уговорних држава, на које се сумња да су пореклом из тих држава

У одговору на његов извештај од 19 пр.м. Бр. 5795, јављам му, да код оних експедиција робе, која по уговору са Аустро-угарском плаћа мању царину него што је она општом тариФом одређена, па би увозник изјавио да је роба из Аустроугарске, ида хоће да се користи поменутим уговором, захтева од увовника да му поднесе уверење пограничне царинске аустро-угарске власти, преко које је роба извежена, да она долази из слободHOP промета аусто-угарске, а то значи, да није онамо са стране увезена па на сместиште остављена, и одатле или иначе провозно (транзито) преко Аустро-угарске у Србију увезена. Ако увозник такво уверење поднесе, ђумрук ће му онда еспап царинити по уговору с Аустро-утарском; иначе по општој тариФи.

Тако исто захтеваће уверење дотичног надлежателства и од увозника Фабрикованих страних еспапа у Аустро-угарској; кад ови затраже да се користе додатком чл. УП. закључног протокола којим треба доказати, да су извесни еспапи који се из Аустро-угарске доносе у Србију, Фабриковани у Аустро-угарској од страних материја под контролом и знањем тамошње месне царин"ске власти.