Zbornik zakona pravila i naredaba po struci carinskoj

18. Ветеринлрека конвенција 1583. 55

Распис министра унутрашњих дела свима начелетвима и управама вароши Београда и Мајданпека за извршивање ветеринарске конвенције.')

Мин

Како се по члану 6. ветеринарске конвенције“) владе уговорачких страна морају међусобно извештавати ко и у каквој Форми има да издаје сведоџбе о здрављу и пореклу стоке, која се извози, то пре него што би краљ. српска влада о томе известила краљ. угарску владу, министар унутр. дела нашао је за нужно претходно наредити свима па и томе начелетву — управи — а на основу прописаног упуства (санитетски Зборник књига ПЦ. свеска П. страна 290—2800 m 348 и 349) ово што иде:

1. Сточни пасош за сву стоку без разлике, која се у унутрашњости продаје, издаваће свакад ошштински старешина о пореклу и здрављу њеном. А ако би у земљи владала говеђа куга, онда ће додати: да у општини као п у околини на 20 километара не влада никаква заразна болест.

2. На таквом пасошу означиће се да вреди за 10 дана рачунајући од дана кад је пасош издат.

5 Распиес овај послат је царинарама на извпршивање 14 јуна 1883. год. Цле. 1702.

2) Штампан је у ШП. делу овог Зборника на страни 76. а обрасци: српског сточног пасоша на страни 67. овог дела; а аустроугареког послат је царинарама са расписом 14. јуна 1583.