Ženski pokret

против којих je била одбачени су. Председница је саопштила да је закон који говори о радницима испод 18 година примљен у скупштини, а да ћe бити изгласан и у Сенату пре краја сесије. Г-ђа Шервин саопштила је, да је 200.000 свиса растурено у Сједињеним Државама и иностранству; 159 школа и института за грађанску наставу основано је у 28 држава. Велики митинг за мир одржан је у сали Буфало; наслов беше: „Од жеље начинити стварност".

Жене из Тасманије на делу.

Жене из Тасманије на делу. На захтев Женског Савеза у Тасманији да се побољша стање матера и напуштене деце,. влада је обећала да ћe реформисати систем казнених завода на тај начин што ћe људи који напуштају своје породице бити осуђени на принудан рад, а њихова зарада даваће се њиховим женама. Главни програм Савеза је: једнака политичка права; једнаке удобности. На њихов захтев постављено је 3 жене за судије мира. Тасмански Женски Савез је у савезу са Федерацијом Друштава аустралијанских феминискиња, а преко овога са Интернационалном. Алијансијом.

ЕВАД H А

„Гле тате“ рекао је Дијаволо. „Хоће да јаши“ одговорила је Анђелика. „Како смешно седи на коњу“ приметио је Дијаволо „сигурније би се осећао у каквој столици са точковима.“ „Хе, кад бисмо га ми возали!" додала је Анђелика подругљиво. „Шта да радимо?“ упитао је Дијаволо зевајући. „Да се бијемо, хоћеш ли?“ „Добро, хајд’мо“ рекла је Анђелика. „То не треба никад да радите“ умешала се Евадна. „Да се не бијемо! Зашто?“ упитала је Анђелика. „Ми морамо да се бијемо" изјавио је Дијаволо. „Ја то не не видим рекла је Евадна." Зашто морате да се бијете?“ „То је добро за крвоток" одговорила је Анђелика, загреје тело знаш.“ „Али имање је у питању, прекинуо је Дијаволо, морамо да се бијемо због тога.“ Евадна их није разумела, стога је Анђелика изволела обја-

8

333