Arhiv UNS — Listovi stranaka

ЦЕНТРАЛНА ОТАЏБИНСКА УПРАВА СРПСКОГ ЧЕТНИЧКОГ ПОКРЕТА

ПРОГЛАС СРПСКОМ НАРОДУ

Браћо Срби и сестре Српкиње, 17. јула 1990. навршавају се 44 године одкако је од стране злочиначког Титовог режима погубљен велики српски национални јунак, први герилац поробљене Европе, горски цар слободних српских планина, вођа српских четника и краљевски министар

генерал ДРАЖА МИХАИЛОВИЋ

Позивамо целокупан српски народ, васколико српство, да тога дана у свим српским православним црквама упалимо свеће за покој душе једног од највећих српских мученика, па тако целом свету покажемо да генерал Михаиловић вечито живи у српским срцима. Чланови Централне отаџбинске управе Српског четничког покрета упалиће свеће и помолиће се Богу за спас душе Драже Михаиловића у Саборној цркви у Београду 17. јула у 17 часова. Истог дана од 18 до 19 часова одржаћемо велики комеморативни скуп у центру Београда, пред спомеником кнезу Михаилу Обреновићу. Упутили смо и званични захтев државном врху актуелног југословенског комунистичког режима да се јавности одмах саопшти место где су сахрањени посмртни остаци генерала Михаиловића и учини доступном сва документација о његовој егзекуцији. Веран делу Драгољуба Драже Михаиловића и традицијама српских бораца за слободу Српски четнички покрет исказује своју одлучност да се у измењеним историјским околностима свим средствима мирољубивог политичког деловања супротстави комунистичкој диктатури и оствари идеале свете четничке борбе.

ЗА ВАСКРС СЛОБОДНЕ СРБИЈЕ! СРБИЈА ЈЕ ВЕЧНА ДОК СУ ЈОЈ ДЕЦА ВЕРНА! СА ВЕРОМ У БОГА - ЗА КРАЉА И ОТАЏБИНУ! РАВНА ГОРА ПОБЕДИТИ МОРА!

Председник Централне отацбинске управе Српског четничког покрета

У Београду, 2. јула 1990.

Војвода др Војислав Шешељ