Bilten Bitefa

DIJALOG SA JUZEFOM ŠAJNOM

Ređitelj Juzef Šajna odgovarao. jem pitanja u susretu sa publikom, Prve pitanje, ko,e po običaju postavlja BITRBP Je glasilo "Zašto kno, slikoer rečiram", „duštiina odgovora Se saslojala da Čajna režijom proširuje svoju slikarsku umetnost na ceo prosto” scene, korirateći sve mogućnosti pozorišta.

Ostal~ı pitanja su de odnosila na "HLADAN TUČM. Dr. Klajn se interesovao o izmenama koje je Šajna uneo u tumačenje drame Majakovskog, kao i o ompedelenju prema ličnostima koje Majakovski o0vodi u komuničam, m koje Su kod Šajne u pojedinim slučajevima orolumačene kao nečakivne figure. Sa,jMhi jo upućeno miltnahbja O njegovom shvatanju scenografije, o ulozi glumacn u njegovoj predstavi, (praćeno orimedbom da šest glumaca koristi kao mari Oct) i o Simbolu lutke u n, jogovo,j adeccčnorreofilji.

DET AJDNOST Gale 210

Sutra i prekosutra u Teatru u podrumu nastavlja se delatnost Galerije 2l20.5, Publika ce, aubra Ga M” čaščova imat? Wrililii do yvida eksperimentalne filmove Franka Vaccarija ("U podzemlju, Plava postel,jića i KGalo)doskKOD) ı PepPra Dareellinija (Smrti Van Govova ins | MačPOZOo06m). „Ob. aubona su. apeci,jalno doputovali U DeOograd ZDOZ BITBEA„ Pored toča publika tealrame lu podrumu, imaće priliku da žuje ešektronsku muziku Maurizija Nannuccija.

U petak u 17 časova, Radoslav Putar drži predavanje praćeno muzikom 3j lili lmom "Kompjuteri i vizučina istrazivanja”. PĐoPed boča prikasnanmı Će biti filmovi Aleksandra Srneca "Lumipoplastikca" i Victora\Vasarelya "Multip}lyj",

POSETA FILMSKIH UMBTNIKA

Grupa film: Kih pOodoričnih madmika koja prati TI DIJMEO DOO LIM jo Jutros upravu fešlivala i predložila da se DITEP zainteresuje #Za Zanimljivo filmsko pozorište Collegium Artium, novih pozorišnih SOLI I e

eb