Bilten Bitefa

9/ Fanf’astične avanture Sllka |e podeljena na četlri deia: a) Avcnture ASTCLFA protlv KALIGCRANTA (džina koji jede Ijude). Cn biva pobedjen zvukom čarobnog roga, Zatim proviv ORILA koji, zahvaijujuči magičnoj kapi, radja se ponovo svaki put kada biva übijen. b) Avonture A/ARFIZE, device ratnika, prvo protiv PINABELA da bi spasiia sta= ru GABRINU, a zatim protiv SERBiNA ,uvok u odbranu stare GABRjNE. c) Protiv ŽENA ÜBICA, arnazcnki које su mrzele Ijude. Übijaie su -svakog ko nije bio sposoban da u toi<u- jednog dana bude sa rijih đevecleset. Jedino je uspeo DIVLJI GIDON da izdrži probu, posle borbe sa NERFISGM, on se odlučuje da beži sa njom. ' ' d) Otmica DORALICE, kčeri kralja Granade, koja je obečana RODOMONTU. Nju je oteo krvoločni saracen MCDRIKARDO.

Iо/ Atlasov dvorac Čarobhjak aTLAS da bi sprečio RUDJERA da ode u rat protiv KARLA VELIKOG, uspeva da ga začcra i da ga odvuče u zamak. CRLANĐC BRAĐA/vIANTA, ANDJEU КЛ i SAKRIPANTE su začcrani i odvedeni u dvcrac, Dolazi ASTOLFO I oslobadja ih, zahva’juči začaranoj knjizi, i pomaže da BRADA= Л/1А NTA najzad nadje RUDJERA, Dck niih dvoje odiaze u Valembrosku opatiiu da bi se tarno venčali pcčinje;

11/ Pariska bitka ! Jok su svi francuski paladini, branitelji Svete Rimske Imperije, cdvučeni daleko.. bilo da su začarani iii zbog Ijubavi, Pariz napadaju i opsedaju Saraceni. KARLC VEUKI je uplasen ! cseča se bespomočnim. RODOMONTE, jedan od saracenskih kra! jeva, preskače zidine, uz bogohuljenje napada grad, sejuči teror i smrt. Nailazi RINALDO sa hrisčanskim pojačanjem, übijo DARDINELA, mladog saracen = skog kralja, oglašavajuči va!<o bliski poraz Sarccena. KLCRIDANC i /..EDORO oplakuku smrt svoga kralja DARDINELA, njih napada ZERBINO. Dolazi ORLANDO, beson dck jedar, miad; pastir opisuje njegove podvige. Sazna= jerno da je izgubio razun, sar.navši da se ANĐJELIKA zaljubila u MEDORA. Zatim sledi scena u kojoj vidimo kako se ANDJELIKA dok lekovitim travoma leči DiEDORCVE rane zckijuijuje u njega i on u nju. Sledi novi CRLAi 4 !DOV / napad luc’osti.

5