Bilten Bitefa

e s(ae(“wGBG.e. Ba] 0 o O oleoB (0600 e o oo( (see s( (GG so Too e. 9000 o O o 0 sot e oo of et eoeee/( eo ooo n of oteo o (eee

016 Aleksanda» Popović, dromski bisaco MA PELACIJI BBOGRAD-LAPOVO-NIŠ

Kao čovek koji Je posnat da nema dlaku na jesiku, tako Je posle 'Jeyma" + bet proteklih BITEF-a, otvopio dušu pisac Aleksanda» Popović:

– Me volim ovaj PITEP! Zove se – Kovehi. A kopeh ovog BITEF-a potiče 185 vremema kad je naše posopište na imostyanim festivalima bilo »vemop»ke». Sada m gledomo šta dyvugi vade + vučemo se ma zepDu. Dođuše, m. imamo unutrašnjih Yesef — kako se to običmo kaže, + mogli bismo da ma BITEF-u prednjačimo. No, kako stoje stvart, BITEP Je byriljomtan, a mi hemomo Čime da Da?Iyamo.

Šta je tu Popoviću najčudnije?

– Pre svega, da ljudi sc oduševljenjem gledaju BITEF, a posle se tako Tndolehtno odnose prema iskustvu, koje su stekli. To vom je hao u šahu: Imate dobru kombinaciju, alt ste u sakašnjenju sa dva poteza. Zaista ne smam o čemu se vadi, ali se. u svakom slučaju, oseđom obezvmedjenim kod ovakvog stonja sta”.

I sa još veđim žanrom ogovčenja Aleksanda» Popovtđ nastavlja:

– Ja volim Buriju Espept T divim Jo se. Alt, neka me ia91ni, Buša Sokidđ je bolja, a migde je mema. Ovde se "povlači" kao gledalao! Radujem me Što smo Investirali pare u Ronkonija, alt sam strašno tužan Što ta ista srodstva me uložimo u Apsu Jovanovića, Mebojšu Komadinu,. Cocu Aleksiđ. Opet -– ne snom O čemu ae vađi.

Da 1+ je to nešto na vačim "Bteljea 512"?

– "Atelje 212 "pravi BITEP. To je jedinstven primez da Jedno pozorište stUGPG Tntermnacerlomalnt festival. U BITEF-u više nema problema. Problem je - da to

isto pozorište habraviI taka) teatav kakav Je BITEF. No, ruku ma svce:PAtelje" Je uvek bio pilot. Sva ostala pozorišta gledaju u Kamemu soeenu kao u isveston zepez». O pozorišnom životu Beogzađa čovek može da se najb»vže ı najlakše obavesti u "Ateljeu 212", + delje ne mopc da Ide. U odhosu na ostale toeatns "Atalja"n Tagledc kao Beograd prema 1i1niJr Lapovo-Miš. Ako "Atelje 212" kasni dva sata, drugt đe za 20 Šaacva, a tneći za Doo sat! Tako je wek bilo, ~ biđe u dogledno vreme. Zato sam ı Često govozio: "Ljudi! Pazite! Te Je trstoymija, možda

toga hHiste svesni!”

LUJ J JL UOL OL OLJE II O LI LU O LJU II II U LI II OI IL IO II IO O IO O OI IL II IJ LU IO II II II II II O IJ

017 POSLE PRVE VEČERI "JERME"

Brahko Pešać,predseđnik Skupštine građa Beograda:

– Veoma mi se dopada što je Televizida najzad počela da dipektno prenosi predatave BITEF-a, sa čime se Š1Di Krug gledalaca. Inače, Murija Espert u 'Jermit" bila Je ızvahvedna!

Mebooša Komadina, voditelj:

— Posle televizijskog prenosa namezavao sam da legnem u khpevet. No, posao koji je obavio Ansa Jovanović, tolrko mr se dopao, da hisam mogao da odolim, a da He dodjem na prijem + da mi čestitam. Bilo Je to Tszuanpedno!

DJ JLJLJ LJ JJ JJ O II II III JO IL IL II JI IL OI IL ULJU III II IO II OI O II II II JI ZLI O O IJ JJ