Bitef

CLOSE UP - KRUPNI PLAN

Muzej pozorisne umetnosti Srbije

Jevremova 19

Otvaranje: 27. septembra u 19h

Izlozba pod nazivom KRUPNI PLAN predstavlja izbor iz kostimografskog rada Angeline Atlagic koje je od 2000. do 2007. kreirala za predstave u evropskim pozoristima -od Rusije, preko Slovenije ¡ Grcke, do Svedske i Spanije.

Postavka ce obuhvatiti fotografije velikog formata, kostime na lutkama, skice i video-prezentaciju iz nekoliko odabranih predstava (Inferno, Otrovana tunika,Zaljubljen и tri pomorandze, Rati mir, Drakula, Barocco i dr.)

Autor izlozbe i kataioga je Aleksandra Milosevic, kustos. Izlozbu otvaraTomaz Pandur, reditelj. Izlozba ce trajati dva meseca. Radno vreme Muzeja je od 9 do 15h, subotom od 9 do 14h, ulaz je slobodan.

ANGELINA ATLAGIÍ

Angelina Atlagic je diplomirala na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu na odseku za scenski kostim. Od 1984. do dañas uradila je dizajn za vise od dramskih, baletskih, operskih, kao i decjih i lutkarskih predstava; kostimografije za tri igrana filma, kao i znacajne Projekte u dramskom i kulturno-zabavnom programa TV Beograd ¡TV Skoplje. U nekim predstavama pojavljuje se kao kompletan autor scene i kostima.

Od 1999, na katedri za reziju Fakulteta dramskih umetnosti Cetinje (Crna Gora), u zvanju vanrednog profesora, predaje predmet Scenografia I kostimografija. Odrzala je vise predavanja i preze-ntacija svog rada na univerzitetima u SAD-u (Nebraska, Indijana, Oklahoma, Kanzas, Текsas). Svoje radove izlagala je u Cehoslovackoj, Japanu, Izraelu, SAD-u, Kanadi, kao I na znacajnim izlozbama u zemlji (Oktobarski salón, Majski salón, internacionalni trijenale scenografie I kostimografije u Novom Sadu).

Od 2000. godine svoje kostimografije i scenografie realizovala je u Rusiji (Boljsoj teatar, Studio Fomenko u Moskvi), Grckoj (Nacionalni teatar u Atini), Spaniji (Compania Nacional de Danza, Centro Dramático Nacional, Centro Cultural de la Villa u Madridu), Italiji (CSS Teatro stabile di inovazione del FVG u Udinama), Svedskoj (INTERKULT u Stokholmu), Sloveniji (Nacionalno pozoriste u Ljubljani, Mariboru, Gradski teatar u Celju).

Dobitnik je mnogih znacajnih nagrada u zemlji i inostranstvu.