Bitef

SHOBANA JEYASINGH

SHOBANA JEYASINGH DANCE, LONDON, VELIKA BRITANIJA

SUVIŠE SMRTNI

20'

Ovo deio napravljeno je za crkvene prostore, i do sada je izvodeno u brojnim evropskim gradovima, uključujuči Veneciju, London, Vuster i Stokholm. Inspirisana dramatičnom arhitekturam crkvi upečatljiva koreografija Džejasingove suprotstavlja i dopunjava ritmove i oblike ovih istorijskih zdanja. U delu se istražuju pojmovi vezani za crkvu kao mesto ispitivanja, ali i utehe i nudi se intiman i zamišljen predah od užurbane galame na ulicama.

Suviše smrtni istražuje kako čovekovu ranjivost tako i njegovu istrajnost usred dramatičnog ambijenta koji odjekuje istorijom. Koreografija Džejasingove nudi iznenađujuće nove perspektive sa plesačima koji se preko crkvenih klupa zapučuju na močno Ì čudesno putovanje.

Dražesten, inteligenten dizajn... tka čarobna koreogafiju oko mogočnosti prostora. (The Guardian), Koreografko vizija Jeyasiiighove je savrSena smesa poezije, intelekta i lepote i uvek nudi neko duboko putovanje u drugi svet. (The Stage) dedna od kreotorki plesa „ koja nos opčinjava svojim stvaralačkim Skokovima u nepdznato. (The Times)

26