Bitef

23. SEPTEMBAR

25. SEPTEMBAR

20.00,

f SRPSKO NARODNO POZORIŠTE, NOVI SAD SCENA „JOVAN ĐORĐEVIĆ“

20.00,

1 NARODNO POZORIŠTE, BEOGRAD, VELIKA SCENA

EPIZODA «NOVI SAD /TRAJANJE: OKO ISO 5

EPIZODA «BEOGRAD /TRAJANJE: OKO ISO’

★ ANA VUJANOVIČ (Berlin/Beograd) nezavisna je kulturna radnica u oblasti izvodačkih umetnosti i kulture. Doktorka je teatrologije. Članica je uredničkog kolektiva TkH [Teorija koja Hoda] i urednica TkH, časopisa za teoriju savremenih izvodačkih umetnosti. Drži predavanja u okviru brojnih univerziteta i nezavisnih obrazovnih programa u Evropi. Kao dramaturškima, koautorka i umetnička saradnica, angažovana je u plesu, performansu, teatru i videu/filmu.Redovno objavljuje u časopisima i zbornicima, a autorka je četiri knjige, od kojih je poslednja Public Sphere by Performance, sa B. Cvejič.

AUTORII PODELA: Autori: Ana Vujanovič i Saša Asentič Koreografski predlog: Sasa Asentič u saradnji sa Anom Vujanovič, Christine De Smedt i Oliveram Kovačevič-Crnjanski Scenski prostor: Nataša Murge-Savič i Siniša Ilič Razvijanje LARP-a: Boris Radujko Moderacija: Saša Asentič, Milena Bogavac, Boris Radujko, Tatjana Tucić i Olga Dimitrijevič Saradnja na istraživanju i konsultacije: Aleksandra Jovičevič, Annie Dorsen, Bojana Cvejič, Isabell Lorey, Milka Đorđević, Xavier Le Roy Inspicijentkinja: Olivera Kovačevič-Crnjanski Grafički dizajn: Katarina Popovič Izvodači: Gradani, gradanke, moderatori i moderatorke Izvršna produkcija: Nataša Murge-Savič i Dragana Jovovič Istraživački boravci: Akademie Schloss Solitude (Štutgart) i New York Live Arts - The Suitcase Fund (Njujork). Produkcija: Per. Art, Novi Sad i TkFI (Teorija koja Hoda), Beograd Koprodukcija: Srpsko narodno pozorište, Novi Sad Izvodenje predstave u Beogradu i Novom Sadu finansijski su podržali Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije i Pokrajinski sekretariat za kulturu i javno informisanje AP Vojvodine,

★ SAŠA ASENTIĆ (Beriin/Novi Sad) nezavisni je autor, koreograf i kulturni radnik. Njegov rad je do sada bio predstavljen predstavljen na brojnim festivalima i umetničkim centrima u Njujorku, Berlinu, Barizu, Beču i drugim gradovima širom Evrope. Saraduje sa Anom Vujanovič, Gzavijeom I Ruaom, Ester Salamon i Oliverom Kovačević-Crnjanski. Osnovao je organizaciju Per. Art koja se bavi produkcijom i promocijom izvodačkih umetnosti u Srbiji, a 1999. osnovao je program za umetnike sa intelektualnem ometenošču Umetnost i inkluzija. Bio je direktor plesnog bijenala Balkan Dance Platform 2009. i festivala savremenog plesa Nov. Ples (2010-2013) u Novom Sadu, kao i ko-kurator festivala IN-presentable (2009) u Madridu. Trenutno je na umetničkoj rezidenciji u na Akademie Schloss Solitude u Štutgartu.

29

Nove pozorišne tendencije

48 Bitef 14