Bitef

23. SEPTEMBAR

1 NARODNO POZORIŠTE U BEOGRADU, SCENA „RASA PLAOVIĆ“

/TRAJANJE: 80’

20.00

★ CORINNE MAIER (1981, Bazel). Študirala je kulturne nauke i estetičku praksu na Univerzitetu u Hildeshajmu, Nemačka. U isto vreme postala je umetnička direktorka serije Nachtbar u Stadttheater Hildesheim u sezoni 2005-6. Tokom 2010. rukovodila je sedmim izdanjem 100. Berlinskog festivala u Hebel am Uferu. Od tog vremena producirala je sopstvene pozorišne predstave u različitim varijantama. Njeno prvo predavanje-performans Heidegger Auf.der.Buhne-sein cesto je pozivano na pozorišne i filozofske festivale, a nedavno i na Philosophy on Stage #3 u Beču. Seiberdenken, Setzen!, njeno ostvarenje u saradnji sa Krisom Merkenom 2011. za Treibstoff Theatertage Basel, osvojilo je nagradu festivalske publike. Zajedno sa Magic garden, Korina Majer je novembra 2011. prikazala Diagnose Diagnose u Schlachthaus Theater u Bernu.

AUTORII PODELA: Režija: Corinne Maier Dramaturgija i video: Kris Merken Scenografija i kostimi: Valerie Hess Dizajn zvuka: Bernhard la Dous Izvođači: Shaheen Dill-Riaz, Anne Haug Producentkinja: Franziska Schmidt (stranger in company)

★ kris merken (1979, Belgija). Studirao je primenjeno pozorište na Univerzitetu Gisen, gde je 2009, i diplomirao. Godine 2008. bio je asistent umetničkog direktere u Sophiensaele Berlin i tamo je angažovan kao dramaturg. Sarađivao je sa brojnim umetnicima medu kojima su Boris Nikitin, kolektiv Monster Truck, Tim Etchells, CapriConnection i drugi.

33

Nove pororišne tendencije

48 Bitef 14