Bodljikavo prase

Страна 8

БОДЉИКАВО ПРАСЕ

бро) 33 Ч

г — Зашто <в ти увек састајсш само по мраку са Батом! — Знаш, како Је: отац ми Је забранио да га видим!

Жена (мужу глумцу): — Срећна сам што су најзад признали твој таленат и дали ти знлчајну улогу. Имаш ли много да говориш? Муж: — Скоро ништа. Дали су ми улогу мужа једне 'оропадне жене. Цобро ори/внтисањв — Јеси ли сигуран да се враКамо истим путем? — Дабоме, познајем животик.е, које смо прегазили кад смо прошли овуда. о — Ти сч рекао да сам ја идиот. Је ли то истина? — Истина је, али ја то нисам рекао. А: — Могу вам рећи да сам ја господар у својој кући! Б: — Верујем! И моја је жена на путу. • Лопов: — Ако ме неко буде тражио, реци да сам отишао до банке!

Вешшо одушевљење — Мамице — питао је једнога дана мали Перица своју мајку — је ли истина да се земља креће? — Да Перице, стално се окреће. — Е, сад знам зашто тата каже, да је „пијан као земља"! за косу. А зашто сте ви онда ћелави? — Зато што употребљујем водицу мога конкурента да бих доказао целом свету да његов лек не ваља!

— Хтео бих да те претставим мојој жени. — Зашто? — Да би видела, да се није удала за најружнијег човека на свету!

— Идем код Конкорди.је ташта ми је опасно болесна! — Зашто не идеш прво код лекара? — Ах, не требају ми посред-

— Ноћас си трипут викнуо — МароТ — Али жено, па то је куварица код које смо јели шунку са јајима.

Разлог

Наше монденке лансираЈу нову моду шешира

— Ја никада не бих узео девојку са миразом, али тражим девојку са миразом само да не би рекли да сам тврдоглав.

— Пре него што си убио чсшека, јеси ли покушао да украдеш сат? — Нисам смео да са усудим.

Г — ...И он мени да каже да сам папучар. ТГипска одговаоа Г МИЦИ. — Ваш ме успех много весели. Употребите све као и досада и пеге />е нестати. Мажите се киселим млеком, а можете и преко дана, јер кисело млеко одбија ултраљубичасте зраке и иа тај начин чува лице од нових пега. Али ипак је најбоље да не идете по сунцу, а кисело млеко поједите. ЦАЦИ. — Срамота, девојка од 19 година а жали се да је постала трома и малаксала. И томе има лека: мање дремај, више ради, спремај. Кад дан одани, а ти рано порани, засуци рукаве, истреси поњаве, судове опери, веш пропери, па да видиш како Ле тромост и малаксалост б рзо да нестане.

— Леди и џентлмени! На тераси нашег хотела имате прилике да суделујете у иашем рату без опасности по вас! Прва атракција: Потапање тенкера.

Мора да ћути — Богами, драги г. Јовлнови^у ваша жена ми се не свиђа овако болесна, може да буде и опасно. — Али, драги докторе, она се мени не свиђа ни здрава па ипак морам да ћутим. ПропушШено врсме Отац прича сину о својој младости: — Кад сам био млад правио сам свакојаке глупости. Мали Перица: — Штета, тата, да се нисмо онда познавали.

Познају се — Пошто те познајем, никад те не бих узео за домаћег лвкара. — Добро би и учинио, јер ја нисам марвени лекар. Независност — Имате ли још аутомобил? — Не знам, пре гола сата отишла је моја жена да сама шсфира. Но&а

—*ДОБАР РАЗЛОГ — Твој газда ми пише да си увек у друштву рђаво васпитане деце. Зашто се не дружиш са лепо васпитаном децом) — Ја бих хтео, али не дају њихови родитељи! — Жена ме Је страшно напа ла, што много Једем. — Она се сигурно плаши да се не угојиш, па неће моћи да те обавије око

врата.

Код прводаџике

ЈЕДНОЈ ЖЕНИ Прекрасна, подмукла жено, Варава твоја је драж... Коса, уста, зуби и срце... Све је то — сама лаж! * Због дивног стаса твог Лудују за тобом људи... Не знају да... вештачке су, Те дивне, прекрасне груди...

На плажама Америке

Протест шетача Калемегдански шетдчи, нзрочито даме које иду без чарапа, поднели су молбу општини да набави ве^е количине омана који би се палио пред вече дз се растерају комарци који сметају флертовању и шетњи. А ово су данас, свакако, два најкорисчија занимања — па је право да се људима изђе н сусрет.

Увређен човек

Разлина — Каква је разлика између пекара и судије? — Лекарске се грешке одмех закопавају у земљу, а судијине се прво обесе па онда закопзвају. *

— Нисам ја крив, мистер, што ми је отац био Скотланђанин.