Bodljikavo prase

Страна 2 II

БОДЉИКАВО ПРАСЕ

Бро} 34 '

СПОЉНИ ПРЕГЛЕД

Лондон има силне муке Свуд порази, свуда бруке Черчилова лађа тоне Од Енглеске сви се клоне Залуд Лондон лажи кити Тих превара сви су сити Черчилу се грчи лице Мобилише избеглице Чак и Јевреји се љуте Они неће у регруте 2а зараду свак се кређе Ап' да гине нико нет.е Свуд се авет смрти цери Д Енглези — кибицери! Целом свету већ се смучи Зато Лондон пун |е жучи.

Рузвелт жмирка, тужно ћути Свуд га пораз ошамути

Мнт лакшс лаГаши кроа рауио- ипо- тежак &цак &&{е&а&и

Од Панаме, до Хаваја Има бриге и белаја Подморнице флоту ждару А Јапан му узе меру Од батина дом се зно)и Он све нове лажи кроји Обећава триста чуд« А њему је прсла руда На све стране помоћ гласно обекава Али ко ке њега сада да спасава Док се на глас хвали Јапан се не шали Коса му се диже Рат му је све бпиже.

Чанг-Кај-Шек би присто сад на неку трампу Види нема спаса утулио лампу Њега са свих страна уфитиљи Бата Јапан је свака затворио ерата Англосакси играју се фоте Место во|ске њему шаљу ноте А посмртна звона већ му тушно звоне И последња нада код Чунгкинга ' тоие.

Очинлек већ рида Осовина стегла Чак до пирамида Из Египта тужно му се пише Ромел хоће да их ујдурише И Суец се — клима Сред жарке Африке За Енглезе зима Сви их људи мрзе Египат се буди А Лондон се чуди И из сна се буди Почетак је краја

Зашто да се криЈв Труле империје.

На источном фронту Напрсла Је потка И по Тимошенку Сада пуца мотка Клизавица >ако Из дана у дан гора Јер помоћ почива Негде на дну мора Не помажу лажи Не помажу фразе Цроени је медвед Пво у маказе. У последњем ропцу у стспама грца Бољшевичка авет сасвим се отрца.

Он брине за њега

— Немој да будеш незахвалан Сам за тебе труди.

видиш ваљда, како се УЈка

ПУНЕ ИМ УШИ ВОДЕ... Каиро, јула. — Спикери Каирског радија добили су у последње време неку опасну болест. Специфичност ове болести је да болесници имају пуне уши воде... Најбољи египатски лекари специјалисти препоручили су спикерима, дв одмах узму куфер у руке и да оду на промену вазДуха. Забунио се...

МЕТЕРЕОЛОШКИ ИЗВЕШТДЈ СрбиЈа: Време сунчано и тихо. Барометар стабилаи и показује трајно лепо време. Европа: Време се у Европи све више поправља. Осим истока, где бесни циклон између До.иа и Волге, свуда је лепо и тихо време. Над Црним Морем и Кавказом севају муње и грмв гранате, а у Белом Мору, на северу. бесни ужасна олуја која је одувала све англосакске бродове на дно мора, У руској низији провала облака и град који иду ка истоку. Африка: У североисточном куту Африке, око Нила> врло променљиад време ха маглом, мразевима и грмљавином. У јужном Медитерану непрекидна бура, Америка: Слана и магла и ерло влажно време. На Атлантику и Пацифику велике буре, нарочито у близини обале. АзиЈа: У северној и источној Азији лепо и тихо време, док на југу и Југоистоку барометар показује колебање. У Јужној Кини непогоде трају: облаци се крећу у правцу запада.

Сигурно је сигурно...

Д Н Е В Н Севастопољ. — Господар Црног мора. Утврђиван двадесет година најмодернијим бункерима, који су требали да баце у засенак Мажиновљеву линију. Једина грешка градитеља ових утврђења је та, што није предвидео модерна оружја, него |е мислио да

Л Е К С

Кад неко виљушком хоће да отвори катанац-

ће га непријатељ напасти бајатим оружјем. Марса Матрух. — Утврђење, названо капија Египта. Предвиђено да га бране Египћани, али испало да су га »бранили« Енглези по систему Денкерк, јер друкчије не могу. Александрија. — Главна лука Египта са великим ратним, поморским постројењима за енглеску флоту, која, из чисто сентименталних разлога и болећивости према Егип^анима, стационира због »одбране Егепкана«. Вороњеж, пета по реду, индутриска варош у „Совјетском рају". Фабрике у Вороњежу израђују само играчке као: топове, тенкове, авионе и остале стварчице, па према томе губитак ове вароши не претставља никакав мањак у ратној производњи. НОВИ БРОДОВИ СПУШТЕНИ У МОРЕ Шпицберген, јула. — Неки рибари Шпицбергена били су ових дана очевици спуштања у море

Черчил Рузвелту: — Хало, бој! Овде је баш стигао Један конвој, без икаквих губитака. САВРЕМЕНА ПОРЕЂЕЊА 1 — Трчи на кратким стазама савршено, као генерал Ричи. — Тако је брзо пао као Тобрук. — Гадно се провео као да је био у Севастопољу. — Неспособан је као енглески команданти у Северној Африци. — Зависи од другога као Черчил од Рузвелта.

великог броја англосаконских бродова у Северном леденом мору. Код рибара је настало велико изненађење, јер су се ови бродови толико дубоко спустили у море, да се више нису видели.

Јуче ђаво — данас спасилац

ш\ у

Стаљин н Литвинов туку митраљезом бедан мир коЈи беЛи од Једне до друге конференциј«.