Bodljikavo prase

БОЖИЋНО ИЗДАЊЕ БОДЉИКИВОГ ПРЛСЕТД излази на 16 страна са много прилога наших истакнутих хумориста и више оригиналних шаљивих прича и хуморесни. Богато илустровано.

Страна 8 жтил одговара ЧИТАОЦИМА ИЗ ВАЉЕВА В. С. м М: Ја дајем савете из косметике и савремене романтике, а физика и математика нису мој фах. Ипак, пошто волим децу, одговори^у вам. За учење математичких наука (ту спада и физика) има две методе. Експериментална и бубална. Пошто век видим да нисте за прву, Ви се определите за другу. Она се састоји у овоме: Набубате само једну партију и онда сва питања наставника сводити на ту парти|у и одатле одговара и течно и брзо. Још сигурније је умесити ваниле гранцле за наставницу физике и послати јој за рођендан, славу или празник. На кутији написати »КОНДУКТОР« пошто ^е то бити доказ познавањ њеног предмета. * МИЛКИЦИ: Бубуљица на носу излази када је нос много радознао, а лоштрица на језику када се много оговара. Треба се одрећи ових мана па ће се опет вратити лепота. Привремено на бубуљицу ставити фластер, и не чепркати а због лаштрице сисати лимуи. * БЕЛОМ УДОВЦУ: Досада се најбоље убија цепкањем дрва и глачањем паркета. Ако немате прилике у своме стану то да радите, онда нађитв млађу распуштеницу са већим станом и већим приходима. * БУЦИ: Прави се да те /ути његово неверство и ако си лепа флертуј са другим. * • ПУЛЕТУ: Име Вам показује да сте кротки зато сносите Вашу судбину ^утеКи и чекајте праву љубав. Ако сте у талији, можда кете доживети.

Кад се осе^а млађи... Педесетогодишњи момак г. Аца, бријући се изјутра пред огледалом, вели својој младој служавци: — Знаш, Анице, чим се обријем одмах се осећам за двадесет година млађи!_ — Па зашто се онда не бријете увече?... У доба епидемије — Како се чуваш од грипа? — Сасвим просто: редовно кувам воду. — Па онда? — Па онда је филтрирам, и увек... — ? — Пијем само чисто вино.

— Госпођо, |а вас обожавам. Знајте да и за мене је велики бол, што сте просули зејтин.

Радосна вест Телеграфиста (капетану брода): — Господинв капетане, радосна вест! На конкурсу »Илустрованог листа« добили сте прву награду: бесплатно петнаестодневно путовање по мору. * Погрешио име — Како сте име наденули детету? — Панта. — Побогу, пријо, откуд детету да дате име Панта; то је има за одрасле. I * Молитва пред БожиЂ — И молим ти се, Божик-бато, да ми пошаљеш сваки поклон дупло, јер се мој тата по цео дан игра с мојим играчкама. — Како то да је посао оставио вас? Ваљда сте ви оставили посао? — Не. Ја сам радио у фабрици барута, а кад сам једног јутра дошао иа посао, фабрике није више било.

Стручно — С овим су вас Рембрантом намагарчили. Та слика не може бити стара ни 50 година. — Сасвим свеједно, главно да је прави Рембрант. * Ипан једном — Замислите прославила сам Јуче свој тридесет и пети рођендан! — Но било Је већ враЈње време. * — Не емеш бити лен>, мораш да будеш вредан као пчела. — Лако Је њима да буду вредне кад сваки дан Једу меда. * — Каквим сте оруђем нанели г. Сими&у ону тешку повреду) — НиЈе било никаквог оруђа г. судиЈа. Ручни рад. ♦ — То Је дрскост од вае што сте хтели да ме пољубите. Знајте да пре веридбе нећу пристати да ме мушкарац пољуби. — У реду. Ево вам моЈе адресе па ми Јавите кад будете верени.

| * Г. КОЧИ: Навикли сте да будете превртач па Вам ни данас не иде тешко. Јес да се остарило али је дух остао млад. А то Је довољно. Над дође рачун.. — Ви узалудно чекате тату, говори госту мали Перица, — он се неће вратити. — Зашто? — Зато што није ни отишао. I „Није лепо..." Жена: — НиЈе лепо од тебв што ми не верујеш. Ти знаш да лаж није моја слабост. Муж: — Није, није. Она Је таоја јача страна. Дечја уста — Теткице, Јесте ли аи глумица? — Нисам, дете моје. А зашто питаш? — Па тата је реко да ћемо имати право позориште када ви дођете.

— Сутра у вече дођите, да будемо ааЈвдно. Направићемо квајртет у порор.ифц

БОДЉИКАВО ГЦ. ,Л Број 57

РИЛЕТУ: Лепо црташ, ал', ти Је инспирација слаба. Бике да си малокрван. Пробај да пијеш рибљи зејтин. ГАЗДА СИМИ: Ви сте сигурно старији човек па жени мора да је досадно. Узмите, за пробу, неког млађег учитеља музике или језика, пошто наука чини чуда. * Г. * Н. Н.; Немој да Вас гриз« савест. Нисте Ви први лекар ко^ је погрешно утврдио дијагнозу па болесник умро. Бар Вама, докторима, не може нико ништа. I. * СТАНИ: Ми не примамо огласе. Али, можда не^е бити ни потребно. Кад буде млад месец, изађите на прозор и њему отпевајте Вашу љубавну изјаву. * ВбРИ: Изгледа да Вам песме не иду од руке. Зато пробајте Ваш таленат у кујни. I * САВКИ: Немојте грдити кираЈџије јер они немају шта да продају, нити могу да добиЈу на вересију. I * ПЕЦИ: Видимо да ти није лако, ал брате сам си крив. Који те ђаво терао да узимаш млђу жену и то још удовицу. I * МАДАМ ЗОРИ: МонотониЈа ]е болест за старије даме без довољно сретстава. Међутим, Ви ста још млади и новчани па Ка са лако наћи разонода.

пошта

Модерна Ева

У Бостону Је играла нека играчица, коЈа Је била покривена плакатима. За време њене игре она Је скидала са себе Један по Један плакат док ниЈе остала у Евином костиму. Ова| гест сматра се у Америци да Је однео рекорд у хероЈству.

— СвињариЈа! Не може човен ни у своЈоЈ ку*и да уч-.ки корака, а да при том не поломи ноге!

ДЕМАНТИ БОГА НЕПТУНА ЊуЈорк: — Министар морнарице Нокс у последњем говору признао Је »незнатне губитке« пред афричком обалом.