Bodljikavo prase

Ус&бра И 3 Л А 3 И ВЕСЕЛИ АЛИНАХ

— Зар ои не воонте мнрмс ружа1 — Од ружа вопим, апи ви миришете иа бепи лук.

Мачкици: За тен је добро бадемово млеко али ти не знам ре&и где се то млеко добија и ко музе бадем. Наивки: Питате ме да ли се може подмладити једна слика на којој сте испали старији. За слику не знам, али се оригинал не може подмладити јер нема мајмуна. Стани: Пошто се ваш муж жали да га прекидате у разговору једини је лек да му уопште не дате могу^ности да дође до речи. Јелки: Лепо је што си се решила да се удаш само још треба иа^и неку будалу да те узме. РазочараноЈ: Женин живот по% дељен |е на ове групе: беба, шипарица, удавача, млада жена, млада жена, млада жена и — опет млада жеиа. Милици: Муж је најкориснија дома&а животиња. Зато се мора неговати да што дуже поживи. Бории: Не треба терати мзк на конац јер и мужу може да прекипи. Зато је боље попустити.

ЈОШ БОЉИ МАЈСТОР — Видео сам у кафани човека без руке који свира у клавир. — То није ништа чудновато. Моја жена нема глоса, па ипак пева. ж Надица је била опет неваљала и отац је грди: — Ако сместа не престанеш да се дереш, затвори^у те у кокошарник. — Можеш, али немо) мислити, да ^у ти и јаје снести! ж Неки заљубљени младић, предају^и цве^е својој обожаваној, рече: — Госпођице, поступајте са овим цвећем, онако, како бих ја желео да поступате са мном. — рло радо, ја &у цве^е одмах ставити у хладну воду. Ж Она: — Ја више волим животиње него људе. џ Он: — Како, а мене? Она: — Тебе не рачунам у људе. ж Професор задаје ђацима да напишу једну реченицу у којој ке споменути реч вшекер«. После неког времена диже се Јовица: — Ја сам написао. — Прочитај. — Ја свако јутро пијем ча). — А гдв је шеКар? пита изненађени учитељ. — Па у чају.

ЊЕГОВ МИРИС

О ЖЕНДМА

Љубомора је врло лош савезник женин. Ништа не може толико да је заслепи чао сва болест. ж . Жена је сујетна у прзом реду за љубав саме себе. Тек после тога за љу.бав мушкараца. Жена лакше прзшта директне увреде него оговарања пријатељица. ж Мушкарац се у л>убави истиче /раброшћу, жена исграјношг.у. ж Свака жена воли да је посмаграју али још више воли да је хвале. Ж Верност је најлепши изум љубави. ж Хвала је позајмица која се често са интересом на интерес мора враКати. /

Јсдном рекоизапеисценту: Иа ваше питање да ли је боље позвати једног или два лекара у случају болести част нам је поднети овај одговор: Два лекара а један болесник то је увек добро али сомо за лекаре. Што се тиче болесника, њега Бог нека чува. ж Дон-Жуану: Пољупци су Јзко опасни за нежењеног човека јер се преко њих добија опасна болест — женидба. V«/ Ж Газда Мати: Твој син зато седи у кафани, што у Бзограду има само десет гимназија а 1000 кафана. Ж Дзми мз оишег соета: Не вреди прзнемагање јер се сви сећа-

[у како сте беснели. Зато [е боље бити искрен, бар се човек нв замара. ✓*Ч Критичару: Лако је теби критиковати ал' пробај да ти нешто напишеш па *»еш видети како шкрипи. Ж Гимназисти: Г-^до би примили твоју причу али си заборавио да ставиш тачку и запету у рукопису, па не можемо да се снађемо. ж Футбаперу: Није то једини посао где су смањени приходи. И други се професионалци жалв да им конкуришу аматери. ф СТАРА ПОЗНАНИЦА — Чуо сам да си тужио Марка за увреду зато што те је назвао магарцем. Је ли то тачно? — Јесте! — Па ја сам ти толико пута рекао да си магарац па ништа. — Е, па ти си друго. Ти мв знаш од малена.

Т*-

— Зашто нам не расту од природе чарапе са наступањем хпадних дака!