Bosansko-Hercegovački Istočnik

Не само на земљи, него и на небу Је данас празник. Анђели божји на небу радују се васкрсењу Христовом, радују се великој тајни искупљења људскога рода, радују се Христовоме царству на земљи, којему краја никада бити не ће, и у тој радости својој поју Христа Спаситеља.

ВоскркжЈе твог, Хрјсте Сил«, аггелм погстт* нл невеси (Стихира на ускршњој јутрењи). скјиснт ткое, Хрјст« (тпасе, дггеик! понјт^ к нл некеси. А да ли се ви, браћо, радујете данашњем празнпку? Да ли ваше срце пјева пјесму радости духовне, што је данас Христос васкрсао ? Дакако да се радујемо, — чујем одговор ваш. И да ме у томе

БОСАНСКО-

Мјесечни духовни часопие за црквенопросвјетне потребе српско-православног свештенства.

Свеска IV. и V. Сарајево, Април и Мај 1893. Година У11. Власник: АЕМ. Консисторија. Уредник: Ђ. ПетровиЂ, протопрезвитер.

УСКРШМ ПОСЛАНИЦА ПРАВОСЛАВНОГ ЕПИСКОПА ДАЛМАТИНСКОГ И ИСТРИЈСКОГ НИКОДИМА ПРЕЧАСНоМЕ КЛИРУ И СВЕМУ ПРАВОСЛАВДОМ НАРОДУ ЕПАРХИЈЕ СВОЈЕ. НИК04ИМ, но божјој милости нравославнп епискои далматински и иетријски, иречасноме клиру и свему православном народу епархије своје, мир и благослов од свемогућега и благога Вога.